Referendum w sprawie zmian Forumowych (poddziały)

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Czy jesteś za poddziałami na Forum

Tak
33
32%
Nie ma to dla mnie znaczenia
32
31%
Nie
39
38%

Liczba głosów: 104

geguś

Re: Referendum w sprawie zmian Forumowych (poddziały)

Post autor: geguś »

Bo i żadnych wniosków wyciągnąć się z tego nie da Grzegorzu. Niestety, ale to jest taki sobie sklep do którego przychodzi ktoś i mówi, że regały stoją źle. Na co Ty, ależ proszę uprzejmie, weź sobie ze dwa i ustaw jak ci pasuje. To nic, że w ogólnym rozrachunku może wyjść niezły burdel, bo tych ustawiaczy będzie kilku. Gorzej, jak po tym już nik do tego sklepu nie zawita. A dlaczego ci ustawiacze nie otworzą własnego sklepu i umeblują go na swoją modłę?
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Piotr pisze:Mnie się wydaje, że może być problem z chętnymi do zarządzania takimi subforami. Chyba, że jacyś się już zgłosili?
I ja tak sądzę. Zobaczymy, czy znajdzie się ktoś chętny.
geguś pisze:Bo i żadnych wniosków wyciągnąć się z tego nie da Grzegorzu. Niestety, ale to jest taki sobie sklep do którego przychodzi ktoś i mówi, że regały stoją źle. Na co Ty, ależ proszę uprzejmie, weź sobie ze dwa i ustaw jak ci pasuje. To nic, że w ogólnym rozrachunku może wyjść niezły burdel, bo tych ustawiaczy będzie kilku. Gorzej, jak po tym już nik do tego sklepu nie zawita. A dlaczego ci ustawiacze nie otworzą własnego sklepu i umeblują go na swoją modłę?
Taki "bałagan" bardzo łatwo posprzatać. Po prostu mozna przenieść wątki do odpowiednich działów i zlikwidować lokalne forum. Niewykluczone jednak, że powstanie jakić dział, który po prostu bedzie funkcjonował i spełniał swoją funkcję.

Swego czasu założyłem, a teraz nadal administruję forum poświęconemu BHP. Tutaj jest link do Forum:
http://www.forumbhp.pl

Tam kiedyś miała miejsce podobna dyskusja (z moich obserwacji wynika, że nasze Forum "podąża" jeśli chodzi o kłopoty za ForumBHP :wink: ). Zakończyła się utworzeniem działu o nazwie [Portale tematyczne], wewnątrz którego można zakładać lokalne fora. Było paru chetnych. Pozostał jeden, który pomalutku prowadzi dział stanowiący uzupełnienie jego portaku o nazwie [Kultura bezpieczeństwa]. Nie wtrącam się do tego. On zakłada lub akceptuje wątki zakładane przez innych użytkowników i w zasadzie nie ma tam bałaganu. Inne inicjatywy niestety "upadły", ale pozwoliły kilku użytkownikom przekonać się, że administrowanie to nie jest bułka z masłem :) .

Ewentualne wprowadzenie indywidualnych działów Użytkowników to nie jest zresztą żadne poświęcenie z mojej strony :) . Jeśli takie lokalne forum bedzie pilnowane i będzie prawidłowo funkcjonować to tylko z korzyścią dla Forum TRIODy bo w końcu bedzie jego częśćią :D .
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
geguś

Post autor: geguś »

Właśnie obawiam się, że zostanie kilku sklepikarzy, nieliczna garstka oglądających, a kupujących jak na lekarstwo. Patrząc na statystykę tamtego i tego forum tu jesteśmy słabsi. Ale dzięki za linka, jakoś umknęło mi tamto forum.
Awatar użytkownika
Jado
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Jado »

Swojego czasu podobało mi się to forum tematyczne: http://theradioboard.com/rb/index.php?s ... a4b3bc11a4
Więc jeśli miałby powstać jakiś poddział, to może coś w stylu "Własne konstrukcje radiowe" - dla osób, które chcą się bawić w budowę własnych odbiorników wszelkiej maści. Nie sądzę jednak, aby to podforum wymagało jakiejś specjalnej administracji i "rozstawiania po kątach" - raczej na ogólnych zasadach panujących na Triodzie.
Bo dojdziemy do sytuacji, gdzie w każdym dziale będą panowały inne zasady - i człowiek będzie się gubił nie wiedząc "jak ma się tutaj zachowywać" :-)
Nie wiem tylko czy ilość tematów jakie mogłyby się pojawić w tym podforum byłaby wystarczająca dla utrzymania sensu jego istnienia, bo ostatnio (i wogóle) niewiele konstrukcji (poza Syrenką Tomka Janiszewskiego) radiowych pojawia się na Triodzie.
To tak przy okazji tematu - na razie nie czuję potrzeby zostania administratorem ;-)
Pozdrawiam

Jado.

"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Jado pisze:...Bo dojdziemy do sytuacji, gdzie w każdym dziale będą panowały inne zasady - i człowiek będzie się gubił nie wiedząc "jak ma się tutaj zachowywać" :-)
Przyznaję - to rzeczywiście może być poważnym problemem :?
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'