Ja dawno temu popełniłem coś takiego:
http://wzmacniacze.dtfoto.net/index.php ... g=pl&lim=0
Jest to (mniej więcej) jeden kanał plexi z końcówką SE. Gada bardzo dobrze, polecam. Uwaga, na schemacie jest błąd, złe wartości elementów w katodzie drugiego stopnia.
Wasze sugestie na EL34
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 3125...6249 postów
-
- 75...99 postów
Re: Wasze sugestie na EL34
Rób preamp plexi z końcówką SE EL 34, na pewno spodoba się, to jest bardzo uniwersalna konstrukcja.Robią wzmaki plexi DIY nawet na 6n1p w końcówce. Słuchałem plexi na 1 trzydziestceczwórce - nieźle targała paczką 4 x 12 (a "tylko" 8 W)!
PLexi to mój konik, służę wskazówkami, jakby co.
PLexi to mój konik, służę wskazówkami, jakby co.
-
- 625...1249 postów
Witam!
Wciąż mi brak czasu na budowę plexi od podstaw, ale popełniłem chwilę temu taki oto wzmacniaczyk i gra całkiem przyjemnie.
Pozdrawiam!
Maciek.
Wciąż mi brak czasu na budowę plexi od podstaw, ale popełniłem chwilę temu taki oto wzmacniaczyk i gra całkiem przyjemnie.
Pozdrawiam!
Maciek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kim jestem, skąd przychodzę, dokąd idę...
Co sprawia, że mogę zapytać o "arche"?
Co sprawia, że mogę zapytać o "arche"?
-
- 9375...12499 postów
A coś o nim więcej?
-
- 3125...6249 postów
Rozmieszczenie elementów jest co najmniej... dziwne. Lampa wejściowa przy trafie sieciowym, sygnał z wejścia ciągnięty przez cały wzmacniacz, bo gain i lampy preampu po przeciwnej stronie... 

-
- 125...249 postów
ja mam tak samo ;p ale ze wzgledu na to, ze nie zaznaczylem czy rysunek chassis to rzut od gory, czy od dolu i oczywiscie przy 50% szans zrobili zle ;d do tego tg wyszlo mi blisko lampy preampu w takim ustawieniu. sygnal z wejscia ciagne kablem gitarowym przez cale chassis i mimo wszystko o dziwo nie burczy ;p
zeby mnie nikt zaraz nie wysmial ze kable tg wisza w powietrzu, to zdjecie przymiarki, ale tak juz zostalo
zeby mnie nikt zaraz nie wysmial ze kable tg wisza w powietrzu, to zdjecie przymiarki, ale tak juz zostalo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.