Atom BLACK :-)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Re: Atom BLACK :-)
Oczka ze starej centralki telefonicznej.
Też zachowałem parę sztuk.

Wojtek SQ2KRZ
-
- 1875...2499 postów
Bardzo ladny wzmak (jak kazde, ktore ogladalem Twojego autorstwa
) Wrzucales juz moze kiedys jakies probki dzwieku? Jakos do tej pory sie nie natknalem...
Jesli byly to sorry 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 3125...6249 postów
Były przez moment, ale zdjąłem, bo płacę za transfer... Muszę się zainteresować jakimś darmowym serweremTooL46_2 pisze:Wrzucales juz moze kiedys jakies probki dzwieku? Jakos do tej pory sie nie natknalem...![]()

Sprzęt już prawie gotowy. Jeszcze tylko muszę zrobić profi plecki z siatki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 1250...1874 posty
Aaaa coś pięknego
Skąd bierzesz nóżki?

Skąd bierzesz nóżki?
-
- 500...624 posty
sprzecik pierwsza klasa - czy mozna zapytać ile takie cacko ?

załóż na elektrodzie - darmowe 200mb bez reklam i transfer bez ograniczeńMarvel pisze:Były przez moment, ale zdjąłem, bo płacę za transfer... Muszę się zainteresować jakimś darmowym serwerem

-
- 3125...6249 postów
Nóżki ze sklepu elektronicznego. Mają je tam, gdzie handlują np. bass-refleksami i plastikowymi narożnikami do kolumn.megabit pisze:Skąd bierzesz nóżki?
A ile dajesz?efekt02 pisze:czy mozna zapytać ile takie cacko ?![]()

Pomyślę o elektrodzie, chociaż nie chcę być z nią za bardzo kojarzonyefekt02 pisze:załóż na elektrodzie - darmowe 200mb bez reklam i transfer bez ograniczeńMarvel pisze:Były przez moment, ale zdjąłem, bo płacę za transfer... Muszę się zainteresować jakimś darmowym serwerem

Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 500...624 posty
aby założyć nowe konto wystarczy 5 postów - np. w hyde parkuMarvel pisze:Pomyślę o elektrodzie, chociaż nie chcę być z nią za bardzo kojarzony
adres zawsze możesz zamaskować na domenie (średnio wychodzi 30-40zl/rok - nie daj się nabrać na 2zl za pierwszy rok, bo później zapłacisz 3x normalną...)
ja od 3 lat mam magazyn, przy czym na stronie głównej widnieje info, ze jest w budowie

a ostatnio Cykina 200MB wysłałem na nowe konto

-
- 500...624 posty
Kup sobie Marvel normalny hosting bez chorych opłat za transfer 

-
- 3125...6249 postów
Mam normalny hosting, tylko z limitem. Jak go przekroczę, to mi blokują www i muszę płacić za dodatkowy transferTurgon pisze:Kup sobie Marvel normalny hosting bez chorych opłat za transfer

Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 1250...1874 posty
b. ładna konstrukcja, zresztą wiadomo-Marvel ; )
jakie masz odległości między potencjometrami ?
jakie masz odległości między potencjometrami ?
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
-
- 3125...6249 postów
Dokładnie, to 39,694mm.Wicker pisze:jakie masz odległości między potencjometrami ?

Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 75...99 postów
Sorry za OT, ale mam takie pytanie do Ciebie Marvel, ale też do innych forumowiczów, którzy robią gitarowce, czy ludzie chętnie od was kupują takie 5-cio watowe heady? Bo wyobrażam sobie taką sytuację: ktoś ma w sali prób jakiś wzmacniacz 100W, do tego, załóżmy, paczkę 212, a w domu chce mieć mały, lampowy wzmacniaczyk, więc mając takiego heada 5W w domu ma dźwigadć z próby i na próbę tą swoją paczkę za każdym razem? A jak ma paczkę 412, to już sobie tego nawet nie wyobrażam. Raczej to mało praktyczne. Czy nie lepiej robić takie wzmacniacze małej mocy w formie comba? No można jeszcze kupić heada do domu i jakąś małą paczkę na jednym głośniku, ale to już dosyć dużo może kosztować. Ciekawy jestem waszych opinii na ten temat.Marvel pisze:A ile dajesz?efekt02 pisze:czy mozna zapytać ile takie cacko ?![]()
Ten egzemplarz nie jest jeszcze wyceniony. Jest to demo, lub jak kto woli teaser
![]()
-
- 3125...6249 postów
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenialew z cepelii pisze:Czy nie lepiej robić takie wzmacniacze małej mocy w formie comba?

A poważnie mówiąc, to moje 5W na razie śmigają w studiach nagrań. Jakaś punkowa kapela ostatnio nagrała na Atomie całą nową płytę w studiu Bajmu

Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 75...99 postów
Nie no, tej możliwości nawet nie brałem pod uwagę.Marvel pisze:Oczywiście można włożyć głośnik 10" za 80 zł, ale wtedy ludzie będą marudzić, że wzmacniacz beznadziejnie gra.
A np taka sytuacja: Dzieciak chce grać na gitarze elektrycznej, rodzice mu kupują, potem się dowiadują, że do "tego" to jeszcze trzeba wzmacniacz dokupić, już z ciężkim sercem, ale dają mu kasę, on sobie kupuje 5-cio watowego heada bo marzył o lampiaku, a potem mówi, żeby mu jeszcze na paczkę dali, no to już na ich miejscu można doznać załamania nerwowego;)
Tak sobie teoretyzuję, ale naprawdę ciekawi mnie dla kogo mogą być przeznaczone 5-cio watowe główki.
I to rozumiemMarvel pisze:A poważnie mówiąc, to moje 5W na razie śmigają w studiach nagrań. Jakaś punkowa kapela ostatnio nagrała na Atomie całą nową płytę w studiu BajmuAtom BLACK też prawdopodobnie trafi do kolejnego studia.

-
- 3125...6249 postów
Nie wiem, z jaką łatwością przychodzi Ci zbudowania lampiaka, ale dla mnie to jest duży wysiłek. W sensie, że się bardzo staram. I nie chcę, żeby na moich sprzętach grały dzieciaki, które mają bogatych rodziców. Dla takich dzieciaków 15W tranzystor na głośniku 8" jest na początek w sam raz.lew z cepelii pisze:A np taka sytuacja: Dzieciak chce grać na gitarze elektrycznej[...]
Tak sobie teoretyzuję, ale naprawdę ciekawi mnie dla kogo mogą być przeznaczone 5-cio watowe główki.
5W pełną lampę doceniają bardzo dobrzy gitarzyści i dla nich są takie sprzęty.
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com