Przymiarka do "produkcji seryjnej", ale jak widać nieudana... Nie jest to wbrew pozorom takie hop-siuppainlust pisze:znaczy się jakaś produkcja seryjna?
Profi chassis ;-)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Marvel
- 3125...6249 postów

Re: Profi chassis ;-)
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
-
painlust
- 9375...12499 postów

Ja wolę robić ze śmiecia 
-
traxman
Nie ma tak tragicznie, tylko trzeba użyć odpowiedniego narzędzia
.
-
traxman
Podepnę się do wątku o sukcesach. Po wielu mordęgach w sposób zupełnie nieoczekiwany odkryłem sposób zrobienia frontu urządzenia. Do tej pory folie na front kojarzyły mi się z mordęgą jaką musiałem przechodzić jak jeszcze zawodowo zajmowałem się elektroniką - tylko duże serie, jeszcze większe ceny i dłuższy czas oczekiwania - a tutaj potrzeba 1szt bo urządzenie idzie do ludzi i musi jakoś wyglądać. W piątek musiałem przedrzeć się przez rozkopany rynek w Katowicach i z ciekawości wpadłem do fotolabu "Tasko", aby obgadać jak przygotować plik do wydruku frontu na porządnym papierze foto (wg sposobu kol. Macska). Podpowiedziano mi zupełnie inne rozwiązanie - druk na folii. Efekt jest profesjonalny, dostaje się kolorowy wydruk z podklejonym spodem, docięty, gotowy do przyklejenia, wystarczy wyciąć otwory i gotowe. Co ciekawsze front o rozmiarach 200x130 kosztuje w zaokrągleniu 10PLN czyli rozsądne pieniądze i czeka się 1 dzień.
Dla mnie rewelacja - pod nosem i tanio.
W załączeniu zdjęcie frontu Mikołajowego miernika lamp (w opracowaniu, a raczej składaniu)
Zdjęcie wyszło gorzej niż w rzeczywistości bo nie chciało mi się wygrzebać lampy i jest w świetle mocno żółtym. Metoda przygotowania to:
BricsCAD dwg dla obróbki płyty frontowej oraz do eksportu dxf. Dalej CorelDraw nałożenie kolorowych wypełnień i eksport do pliku jpg z rozdzielczością 300dpi bo taką przyjmuje ploter.
Dla mnie rewelacja - pod nosem i tanio.
W załączeniu zdjęcie frontu Mikołajowego miernika lamp (w opracowaniu, a raczej składaniu)
Zdjęcie wyszło gorzej niż w rzeczywistości bo nie chciało mi się wygrzebać lampy i jest w świetle mocno żółtym. Metoda przygotowania to:
BricsCAD dwg dla obróbki płyty frontowej oraz do eksportu dxf. Dalej CorelDraw nałożenie kolorowych wypełnień i eksport do pliku jpg z rozdzielczością 300dpi bo taką przyjmuje ploter.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Marvel
- 3125...6249 postów

Skoro już maiłeś możliwość łatwego wydruku w pełnym kolorze na panelu, to trzeba był się szarpnąć na taki obrazek

Robota jak zwykle pełen profesjonalizm. Tylko po co aż tyle podstawek?

Robota jak zwykle pełen profesjonalizm. Tylko po co aż tyle podstawek?
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
Yassith
- 50...74 posty

Pod lampy ?
-
Marvel