Podepnę się do wątku o sukcesach. Po wielu mordęgach w sposób zupełnie nieoczekiwany odkryłem sposób zrobienia frontu urządzenia. Do tej pory folie na front kojarzyły mi się z mordęgą jaką musiałem przechodzić jak jeszcze zawodowo zajmowałem się elektroniką - tylko duże serie, jeszcze większe ceny i dłuższy czas oczekiwania - a tutaj potrzeba 1szt bo urządzenie idzie do ludzi i musi jakoś wyglądać. W piątek musiałem przedrzeć się przez rozkopany rynek w Katowicach i z ciekawości wpadłem do fotolabu "Tasko", aby obgadać jak przygotować plik do wydruku frontu na porządnym papierze foto (wg sposobu kol. Macska). Podpowiedziano mi zupełnie inne rozwiązanie - druk na folii. Efekt jest profesjonalny, dostaje się kolorowy wydruk z podklejonym spodem, docięty, gotowy do przyklejenia, wystarczy wyciąć otwory i gotowe. Co ciekawsze front o rozmiarach 200x130 kosztuje w zaokrągleniu 10PLN czyli rozsądne pieniądze i czeka się 1 dzień.
Dla mnie rewelacja - pod nosem i tanio.
W załączeniu zdjęcie frontu Mikołajowego miernika lamp (w opracowaniu, a raczej składaniu)
Zdjęcie wyszło gorzej niż w rzeczywistości bo nie chciało mi się wygrzebać lampy i jest w świetle mocno żółtym.
L1020548.jpg
Metoda przygotowania to:
BricsCAD dwg dla obróbki płyty frontowej oraz do eksportu dxf. Dalej CorelDraw nałożenie kolorowych wypełnień i eksport do pliku jpg z rozdzielczością 300dpi bo taką przyjmuje ploter.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.