Sebastian osłabiasz mnie,ortografia........Sebastian pisze:Listonosz wlasnie przyniusl mi uklady zabieram sie do projektowania zasilacz
Po drugie masz nawijarkę.Dwa razy po 10V i masz problem z głowy.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Ośmielam się mieć inne zdanie: brak umiejętności pisania idzie zwykle w parze z brakiem umiejętności czytania (przynajmniej ze zrozumieniem). Po kiego zaś czorta pisać coś do człowieka, który rokuje słabe nadzieje na zrozumienie tekstu pisanego? Największą zaś zmorą forówSebastian pisze:Przepraszam za ten blad, juz sie poprawilem, poza tym uwazam ze zmora wszystkich forum (a moze for) jest czlowiek ktory poprawia bledy ortograficze (no chyba ze to forum o ortografii).
Tu też mam inne zdanie: przeczytać, zrozumieć, zaprojektować, zrobić...Sebastian pisze: Zgadzam sie ze ukald ze srodkiem moze zadzialac ale podkreslam nie ma zadnych podstaw zeby sadzic ze na 100%, a stabilizacja takimi ukadami to 99% sukcesu zeby to potwierdzic trzeba cos zrobic a nie przeczytac, takie jest moje zdanie.
Hmmm... Wspólczesny praktyk elektroniki to ktoś, kto używa współczesnych narzędzi w celu osiągnięcia zamierzonego rezultatu. W dziwnym miejscu stawiasz granicę między praktyką a teorią. Teoria to może funkcje Blocha, albo równanie Poissone'a, ale na pewno nie cokolwiek, o czym była mowa na tym Forum. Zaś budowa elektroniki metodą prób i błędów to nie praktyka, ale bardzo kiepskiej próby majsterklepkostwo.Sebastian pisze: Praktyk teoretykowi, radze wziac sie do roboty- uczen mistrza Wlodzimierza.
A to ciekawe przed chwila Pan pisal o czytaniu ze zrozumieniem achyba Pan niezrozumial lub nie przeczytal calosci, ja wlasnie chce zrozumieć, zaprojektować i zrobić uklad na tym stabilzatorze a nie zrobic "oklepany" ukald ze srodkiem lub z prostownikiem.Tu też mam inne zdanie: przeczytać, zrozumieć, zaprojektować, zrobić...
No pewnie, że ma. Jak pewnie zauważyłeś nie uważam, by nie warto było do Ciebie pisaćSebastian pisze:Naleza sie wyjasnienia Mistrz Wlodzimierz to moj nauczyciel i "moj mistrz". Co do braku umiejetnosci pisania i czytania(rozumienia) to jeden blad chyba o tym nie swiadczy, kazdy ma prawo do pomylki.
Jak wyżej. Lubisz przeciwstawiać "teorię" "praktyce", a w mojej opinii praktyka zaczyna się tam, gdzie w Twojej kończyA to ciekawe przed chwila Pan pisal o czytaniu ze zrozumieniem achyba Pan niezrozumial lub nie przeczytal calosci, ja wlasnie chce zrozumieć, zaprojektować i zrobić uklad na tym stabilzatorze a nie zrobic "oklepany" ukald ze srodkiem lub z prostownikiem.