Kol. pabloid. Użytkownicy, którzy odeszli (mniejsza o staż) dokonali wyboru. Udzielanie się na forum jest całkowicie dobrowolne. Jeśli tobie to forum, ludzie, atmosfera itd. się nie podobają (a po twoich postach można się domyślać, że właśnie tak jest), to nikt cie tu nie trzyma. I możesz odejść po cichu - twój wybór. A skoro chcesz tu się udzielać to domyślam się, że jesteś pierwszym kandydatem do zastąpienia niezastąpionych, prawda?
Z drugiej strony po co odkopujesz po raz kolejny "trudne sprawy", które już zostały po wielokroć roztrząśnięte, również w tym wątku, i nie ma sensu do nich wracać. Pomijam fakt, że twoje wypowiedzi nie wniosły nic nowego do owych "spraw", poza paroma inwektywami pod adresem doświadczonych użytkowników.
Odnośnie tego, kto kogo chce a kto nie chce w takiej czy innej piaskownicy, to tobie niestety bliżej do tej najprawdziwszej piaskownicy niż tym, którzy odeszli, biorąc pod uwagę dorobek na forum. O ile mi się dobrze wydaje to ten post odnośnie piaskownicy został zmieniony (nie wiem, czy przez autora czy przez moderatora). Wczoraj wieczorem zawierał chyba odniesienia nie do samego piasku ale jego mieszaniny z cementem i wodą, ale pamięć może mnie zawodzić.
To forum trzyma poziom właśnie dzięki doświadczonym użytkownikom.

Djivo - z tym wall of fame to fantazja cię troszkę poniosła... To nie kolorowe pisemko dla nastolatek.
EDIT:

pabloid
Właśnie ty na forum, na którym nikt nikogo do niczego nie zmusza, rozkręcasz kolejną awanturę w postaci odgrzewanego kotleta. Po co?
Każdy kiedyś był nowy, ja nie mam jakiś traumatycznych wspomnień z tego okresu. Widocznie od początku zostałem wrzucony do elity, skoro nikt się na mnie nigdy nie wywnętrznał

.
Nikt nie ma tu czasu na udawanie przedszkolanki, jeśli ktoś nie zadał sobie elementarnego trudu czegoś poszukać samemu, czegokolwiek. Czy w takiej sytuacji nazwanie kogoś wprost "leniem" jest obraźliwe, czy to po prostu prawda, która kłuje w oczy?
Skoro stawiasz zarzuty, że ktoś kogoś op...ala to podaj przykłady, udowodnij. Jak na razie są to pomówienia. A skoro widzisz takie przypadki to przy każdym poście masz ikonkę czerwonego wykrzyknika - "Zgłoś post". Klikasz, wypełniasz formularz, ew. wpisujesz swoje uwagi i informacja leci prosto do odpowiedniej osoby - moderatora. No chyba, że ci się nie chce.
Powtórzę jeszcze raz - udział w forum jest dobrowolny. Jeśli komuś się coś nie podoba to może albo pisać do moderatorów/administratora, albo zaakceptować, albo zrezygnować z udziału, albo po cichu albo z wielką pompą. Nic na siłę.