Wiem że zapewne jestem ostatnią osobą która powinna się tu wypowiadać

Powinienem nie wychodzić z "dla początkujących" i inne/inne ale ta wypowiedź mnie od dwuch dni uwiera

Jeśli się wygłupiłem (bardzo prawdopodobne) - zgadzam się na każde formy moderacji
Kochani i Zacni Triodowicze, moi Autoryteci¹, Opiekunowie i Przyjaciele = Wy wszyscy - chciałbym wam coś powiedzieć:
- Pochodzimy z różnych domów, jesteśmy różnie wychowani, różne rzeczy w życiu przeszliśmy - po prostu jesteśmy różni² - proszę szanujmy własne różnice, ale ich nie akcentujmy

- Sporo nas łączy - że wymienię tylko jedno: Zamiłowanie do lamp elektronowych i techniki retro
- Problem który wystąpił jest złożony. Być może z błahych problemów które same w sobie były zbyt błahe aby nad nimi dyskutować. Być może jeśli razem byśmy usiedli i podyskutowali to wszystko udałoby się rozwiązać

- Abstrahując od tego przykładu "zbiorczego kasowania własnych postów" uważam że, naszą i zebraną wiedzę powinniśmy archiwizować. Wiem że zakrawa to na syzyfową pracę ale czas ucieka i wiele rzeczy³ odchodzi w kompletne zapomnienie. Zarchiwizowana wiedza może również mieć jasno określoną licencję i być w wielu kopiach i na wielu nośnikach więc nie przepadnie tak łatwo

- Proszę określmy licencje naszych postów. Prawnie to jest wielki bajzel i w zależności od interpretacji waha się od "public domain" do "all rights reserved". Można tą informację umieścić w sygnaturce.
- Bardzo mi na Was zależy
Bardziej merytorycznie - ale nie wszystko - posty już się pojawiają a ja ciągle edycja/podgląd

Więc trochę ucinam.

Pytania:
- Co jest jeszcze w tematyce forum ? German ? Dyskretne krzemy ? Antyczne IC ? Wiekowe wyświetlacze ?
- Co odnośnie licencji narzuca regulamin forum ?
- Każda merytoryczna opinia jest dobra ?
Pozdrawiam
PS W
wątku moderator wypunktował mi jednego ortka. Dla mnie było to bardzo miłe, zważywszy że kiedyś zapewne ta sama osoba musiała całość mych postów kolorować na czerwono. Zapewne ta osoba jest jest też bardzo obładowana obowiązkami, a mimo to poświęciła mi swą uwagę. Bardzo Dziękuję
¹ Osoba w liczbie mnogiej - jak to odmienić ?
² Różnorodność jest dobra - sprawia że świat jest piękniejszy

³ Już drugi dzień szukam info o AD412 - wiem o czym mówię