U amptone są dostępne kondensatory elektrolityczne tad . pozdrawiamAgata+ pisze:zamiast malować wnętrze skrzynki , nasącz olejem do drewna . Słoje ci wyleza na wierzch i będzie ładnie .
Zamawiałeś części w TAD czy gdzies w polsce to kupujesz ?
Fender Champ 5F1 reverb
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Fender Champ 5F1 reverb
no to ładna marża wychodzi w amptone za te kondensatory prawie 100% .
Proszę wybaczyć ale ja nie znam dobrze Polskiego Ortografii .Proszę o wyrozumiałość tych co czytają ???
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Amptone sobie generalnie nieźle przycina na tym interesie, zostawiłem już tam z 1,5k...
no ale z braku laku... itp

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
Zresztą TAD jest i tak drogi jeśli chodzi o rynek niemiecki ,wiele drozszy niż taki TubeTown lub Sauter
Maja jednak parę koników w asortymencie czego nie maja inni i tym zyskują .W tym miesiacu kupiłem np. dwa kompletne chassie klonów marshalla upchane po brzegi tadem na regionalnej giełdzie .
Ludziska kupuja te zestawy do samodzielnego montazu a póxniej się wykładają i sprzedają .mam nadzieje że będzie tego coraz więcej .
Maja jednak parę koników w asortymencie czego nie maja inni i tym zyskują .W tym miesiacu kupiłem np. dwa kompletne chassie klonów marshalla upchane po brzegi tadem na regionalnej giełdzie .
Ludziska kupuja te zestawy do samodzielnego montazu a póxniej się wykładają i sprzedają .mam nadzieje że będzie tego coraz więcej .
Proszę wybaczyć ale ja nie znam dobrze Polskiego Ortografii .Proszę o wyrozumiałość tych co czytają ???
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Boki są frezowane. Jest przesunięcie, bo obawiałem się że kontrolka zahaczy o transformator zasilający, ... to był chyba główny powód. Ja kleje budaprenem, otwór jeśli dobrze wytniesz tolex z każdej strony po równo powinien się spasować bez nagrzewania idealnie(ja miałem parę poprawek), nie jest to łatwe, ale do zrobienia. Części kupiłem w Amptone i u Buzzaro(w ogóle wyszły jaja, bo kurier paczki pomylił i zamiast od buzzaro dostałem paczkę od kogoś innego,a w niej nówka xbox... dużo by opowiadać, ale wszystko się odkręciło).
-
- 125...249 postów
Już widzę minę typa otwierającego paczkę a w niej kondensatory i inne elektropierdoły 
Czyli tolex który wchodzi przez otwór głośnika jest normalnie klejony bez żadnego podgrzania ?

Czyli tolex który wchodzi przez otwór głośnika jest normalnie klejony bez żadnego podgrzania ?
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Jak za dużo nadetniesz to będziesz miał do retuszu, nic się nie stanie, po prostu nauka kosztuje.
- kciuq
- 1250...1874 posty
Kiedyś coś podobnego widziałem gdzieś, ale dodatkowa w case była gitara 

"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Chodziło mi o klejenie tolexu, a nie kopiowanie starego pomysłu: http://www.google.pl/search?q=Danelectro+Amp-in-case
Nie zapomnij dać w szereg 220k z anody V3 do kondensatora sep.lukasz_t pisze:Dzięki za odpowiedź w międzyczasie znalazłem coś takiego, tyle że chciałem koniecznie schemat 5F1, jak twoim zdaniem to wygląda ? Widzę teraz że tam jest jedna połówka ecc81, druga ecc83, no dobra, to damy jeszcze jeden schemat.
J
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Z tego co pamiętam to jakieś próby robiłem z tym rezystorem i bez, ale nie pamiętam jaka była w tedy moja decyzja - chyba trafna. Schemat możesz dać, bo nie bardzo kumam o co chodzi.
potem podeślę , musisz zmniejszyć sygnał wyjściowy przedwzmacniacza bo ci bedzie przesterowywał koncówkę i nie będzie Fendera .lukasz_t pisze:Z tego co pamiętam to jakieś próby robiłem z tym rezystorem i bez, ale nie pamiętam jaka była w tedy moja decyzja - chyba trafna. Schemat możesz dać, bo nie bardzo kumam o co chodzi.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Po tym jak napisałeś, to sprawdziłem i dałem faktycznie.