TV od tow.Gierka

Lampowe odbiorniki telewizyjne i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

OTLamp

Re: TV od tow.Gierka

Post autor: OTLamp »

cirrostrato pisze:za PL509(PHILIPS) jak bym targował cenę za większą ilość, tyle nie potrzebuję...
To chyba już wiem o które chodzi :twisted: No więc w sumie mogę dać zarobić 100% na każdej sztuce, więc proponowana cena wyniesie wtedy 6zł/szt. Dobrze liczę? 8)
geguś

Post autor: geguś »

cirrostrato pisze: ile byście dali
A ile chcesz?
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Ja to mam dopiero (ewentualnie) zamiar kupić i kalkuluję ile mogę na tym stracić bo zarobić mniej niż zero na pewno...Kolego OTLamp to może ja odkupię te lampki (oczywiście NOS) od ciebie po 7zł i będzie git...może dajmy sobie spokój, temat nieaktualny.
Ostatnio zmieniony pn, 8 marca 2010, 17:56 przez cirrostrato, łącznie zmieniany 1 raz.
geguś

cirrostrato pisze:Ja to mam dopiero (ewentualnie) zamiar kupić i kalkuluję ile mogę na tym stracić bo zarobić mniej niż zero na pewno...
To nie kupuj. ;)
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Temat nieaktualny, jak jeszcze wejdę kiedyś nieopatrznie na podobny (oby nie) to serdecznie proszę o op...ol.
OTLamp

To teraz za karę należą się wyjaśnienia, czemu nieaktualny i za ile poszły?
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

W interesach jestem szczery aż do bólu d..y albo nic nie mówię, w niedzielę na Wolumenie znajomy skarżył się, że ma (na stoisku tylko cztery) większą ilość PL509 i nikt nie zagaduje nawet przy cenie 15zł/sztuka, zapytał ile bym dał za ,,wszystkie'' (czasem ,,coś'' kupuję u niego hurtowo) i stąd ten (bez żadnych podtekstów) temat , dalej tematu na forum nie chcę ciągnąć. Amen.
OTLamp

Wszystko się w sumie ładnie składa w jedną układankę, kupił sobie w sobotę: http://www.allegro.pl/item940490044_pl5 ... sztuk.html , a w niedziele na wolumen, a tu zonk, za dużo się nie "przytnie", choć jeszcze raz tyle bez problemu, więc w sumie nie tak tragicznie :)
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Aukcji nie wypatrzyłem ale przypadkowo (pośrednio) wiem, kto z ,,naszych'' to sprzedał choć tylko pośrednikiem jest, nie sprzedał nam (zwłaszcza za takie pieniądze) to będzie mu kiedyś smutno (a przypomnę, że pamiętliwy jestem okrutnie) a ja kupił bym drożej.
geguś

cirrostrato pisze:Aukcji nie wypatrzyłem ale przypadkowo (pośrednio) wiem, kto z ,,naszych'' to sprzedał choć tylko pośrednikiem jest, nie sprzedał nam (zwłaszcza za takie pieniądze) to będzie mu kiedyś smutno (a przypomnę, że pamiętliwy jestem okrutnie) a ja kupił bym drożej.
Ja rozumiem Twoje rozczarowanie, że nie dałeś zarobić sprzedającemu. Lecz nie rozumiem dlaczego tym co napisałeś wymuszasz, by wszystko co związane z tematem przechodziło przez forum. Daj decydować włascicielowi jaka drogą chce swój towar upłynnić. Sam wolę zapodać tu graty, bo mi się nie chce robić opisów do aukcji i tepede. Ale żeby był to przymus?
I nie martw się. Już sobie człowiek w brodę pluje ;), bo też bym dał więcej. Ale forum śledzę systematycznie, aukcje czasami.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

geguś sprawę wyjaśniłem ci na pw ale proszę cię o nie rozgłaszanie i nie komentowanie sprawy. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: ZoltAn »

geguś pisze:Daj decydować włascicielowi jaka drogą chce swój towar upłynnić... ... żeby był to przymus?
Jak najbardziej - nie można ludziom głęboko spogladać w oczy z niemym wyrzutem "ale mnie to pominałeś, wprawdzie nic nie wspominałem o tym, lecz sam powinieneś się domyśleć..."

Dlatego ja się już od dawna nie certolę wystawiając lampy na Allegro = zbywają mi + potrzebuję gotówki...

To, czy kupi je Mr F.Sz., czy "elektrolampy" czy jeszcze inny handełes - wolumeniarz dawno, dawno przestało mnie dręczyć: skoro zapłacił mi tyle, ile przewidywałem, wszak pecunia non olet

A już za ile odsprzeda je audiofilitykom czy innym nawiedzonym (dla których jak E88CC to jedynie TFK i koniecznie z rombem między nogami - bo każda inna to szajs) - to już dogowory między sprzedającym a kupującym ergo mojej babci zas...y interes (jak n.b. mawiała moja ś.p. Babcia Milka :D )

Kto chce je znaleźć ten znajdzie - jeżeli chce mu się tylko szukać... ja sprzedaję w licytacji więc szanse ma każdy, gra jest czysta a końcowa cena jest nie z księżyca a wynika z tejże licytacji.

A kolejna w Kup teraz - za cenę poprzednio zlicytowanej.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
geguś

cirrostrato pisze:geguś sprawę wyjaśniłem ci na pw ale proszę cię o nie rozgłaszanie i nie komentowanie sprawy. Pozdrawiam.
Mówisz i masz. ;)
Awatar użytkownika
Tomek Janiszewski
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Tomek Janiszewski »

Na pocieszenie napiszę że rubinowe 6P45S wydają mi się o wiele ładniejsze niż PL509. Głównie dlatego że nie robią żadnej tajemnicy z tego co mają w środku. Moc anodową mają ZTCP nie gorszą. Natomiast z ich "pasportu" wynikałoby ze rozdział prądu między anodę i ekran przy niskim napięciu anody (a więc w warunkach pełnego wysterowania) jest zdecydowanie mniej korzystny - czy może to tylko kwestia przyjęcia takich a nie innych napięć przy określaniu tego ważnego parametru?
geguś

Tomek Janiszewski pisze:Na pocieszenie napiszę że rubinowe 6P45S wydają mi się o wiele ładniejsze niż PL509.
Jak masz rubinowe do sprzedania za 7 zeta, to ja chętnie. ;)