Czy podrzucone przeze mnie skany mają szansę się przydać w PWL

Robiłem ten rozpylacz i muszę powiedzieć, że na moje potrzeby malował świetnie tzn. bardzo równo i ekonomicznie

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Bardzo przepraszam, ale marketing, siec sprzedazy (czegokolwiek), branza telefoniczna, wydawnicwto, maly stragan z kapusta itdfrycz pisze: Ja już szefem marketingu byłem 12 lat w dużych korporacjach i stworzyłem od podstaw 2 sieci sprzedaży branży telekomunikacyjnej, dysponując sporymi budżetami.
No i tworzyliśmy też małe firmy "z niczego".
I jesteśmy jedynym w polsce Ekskluzywnym magazynem 4x4
Wydajemy katalogi i jesteśmy patronem wielu rajdów w tym prestiżowego Pucharu Polski 4x4. Ostatnio redakcja przeniosła się do nowej własnej, obszernej siedziby. Jako v-ce redaktor naczelny, zapraszam do Empików i stacji BP po zakup i lekturę.
Kazdy biznes, mały jak stragan z kapustą czy b. duży taki jak Heyah, zaczyna się od takich, może naiwnych na pierwszy rzut oka - wyliczeń.
Krytykować i szydzić jest najprościej i Polacy w tym celują.
I dlatego pewnie jesteśmy bezbronnym militarnie i gospodarczo
krajem 3 - go swiata.![]()
Cieszę się że o tym wszystkim dyskutujemy. "To się nie uda" jest chyba naturalną reakcją obronną.macska pisze: A Polska jest zwyczajnie zle rzadzana i to z krytykanctwem nie ma nic wspolnego.
Fakt.frycz pisze:"To się nie uda" jest chyba naturalną reakcją obronną.
Mowa jest o podaży... a popyt?Wg mnie koszty się bilansują na 0, przy założeniu produkcji 20 sztuk najprostszych replik dziennie przez 3 ludzi, przy marnowaniu materiałów na poziomie 10-20%
Jest też jeden - negatywny - o którym nie wspomniano. W dobie wizualizacji wszelkich dóbr, aby zapewnić sobie zbyt na poziomie choćby minimum opłacalności, potrzebna jest reklama, reklama i raz jeszcze... To także kosztuje.Ale jest też sporo czynników pozytywnych, których tu nie uwzględniono.
To chyba oczywiste.Alek pisze:Jeśli ktoś liczy na produkcję lamp typu ECC, EL itd. to ja radzę, by jednak przestał na to liczyć.
Właśnie dlatego też ja założyłem wykonanie najprostszych replik bezpośrednio ż. z drucukiem wolframowym, białą anodą itp......Alek pisze: Pozostaje jeszcze określić co to znaczy "odpowiednie zaplecze techniczne". Jeśli ktoś liczy na produkcję lamp typu ECC, EL itd. to ja radzę, by jednak przestał na to liczyć.