Witam!
No to już wycinanie wodą nie dla mnie....Kolega saico robi pod większą ilość, raczej na zarobek.....tymczasem ja mam inną wizję, z innymi miernikami a raczej linijką bursztynowych diod LED.
Otwory pod potencjometry będą wiercone wiertłem stopniowym, gałki będą duże, o takie
GALKA-BAKELITOWA-na-os-6mm-GBS26-4sztuki.jpg
Tak więc zakryją one niedoskonałości obróbki
Przełącznik to raczej wojskowy dźwigienkowy zastosuję.
Gniazda głośnikowe jak pisałem....zwykłe zaciski laboratoryjne, czarny i czerwony, wejściowe dam jedno, nie potrzeba mi selektora wejść.
Zasilające będzie pewnie "ósemka" z demontażu starego sprzętu UNITRA, kontrolki mam różne ale będzie to raczej bursztynowa dioda LED w chromowanej oprawce(mam takie)
Czyli wzmacniacz będzie moją wizją a nie taki sam jak ze zdjęć w temacie.
A w ogóle to dziś mam już wszystkiego dość...jedna z moich kotek chciała się dostać do ptaków pod dachem, niestety z powodu ułomnej tylnej łapki, zahaczyła o światłowód(ORANGE na infrastrukturze Fiberhost), spadła z kilku metrów i dziś odeszła za tęczowy most, żywota dokonała w starym domu, już ją zakopałem.
Obecnie mam już tylko jedną, lękliwą kotkę, na szczęście ona boi się wysokości, jest to kot "przyziemny", raczej nie wejdzie wyżej niż 1,5- 2 metrów.
Smutno mi mocno
Ale trzeba się otrząsnąć z tego, ojciec chce mi przywieźć dwie kocice z Wybrzeża, oswojone z ruchem drogowym, bo to zwierzaki z terenu portu rybackiego nad Bałtykiem, gdzie cały czas auta jeżdżą i to te powyżej 3,5 tony raczej i busy(na ogół przeładowane).
Teraz jestem wściekły na techników Fiberhost, bo zostawili mi totalne dziadostwo, wiszący światłowód....nie chciało się zrobić estetycznie
A wracając do tematu wzmacniacza: ile milimetrów jest od krawędzi gięcia blachy, do planowanych otworów pod śruby mocujące tranzystory mocy?
Tak, żebym mógł zamówić u blacharza te radiatory i skończyć ten wzmacniacz do końca miesiąca.
Jeszcze mam pytanie: potencjometr montażowy jest na płytce w szeregu z rezystorem 10k....czy mam jego montować, czy też wlutować 4,7k zamiast PR-ka , zaś ten 10k zastępując zworką?
Bo nie mogę tego do końca zrozumieć, po co dwa rezystory w szeregu?
Jutro dostanę wszystkie "klamoty", czyli trafo, stabilizatory LM338K, zaciski laboratoryjne ,dystanse M3(śruby i podkładki mam).
Przewodów u mnie jest pełno, z porządnej, wojskowej miedzi, nie nowe , chińskie CCA, aluminiowe śmieci.
Balans zrobię....czy potencjometr 5 k starczy do tego?
Bo 3 gałki to symetrii nie będzie a ja tego nie znoszę(całe życie mieszkałem w domu z lat 70-tych, w którym tej symetrii brakowało)