Kto mi wytlumaczy taka rzecz??
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 25...49 postów
Kto mi wytlumaczy taka rzecz??
Witam. Nie wiem czy dobry dzial jesli nie to przepraszam. Mam marsalla 100w glowe na 4 x el34 i 3xecc83. Czy ktos z was ze 100% pewnoscia moze mi wytlumaczyc jak sie wklada do niego pary lamp el34 i kora z lamp ecc za co odpowiada. Co do el34 to slyszalem ze np. pary wklada sie tak:skrajna prawa i skrajna lewa to para, no i 2 srodkowe to tez para...Czy tak jest na prawde? no i ktora ecc za co odpowiada patrzac od strony lamp mocy.. Bede bardzo wdzieczny za pomoc.pozdrawiam grzegorz.
-
- 2500...3124 posty
Re: Kto mi wytlumaczy taka rzecz??
Wybacz, ale- jak to już dawno temu ktoś humorystycznie stwierdził- forumowa wróżka poszła na L-4 i nie znając modelu tego wzmacniacza ani nie widząc chassis od wierzchu i od spodu [potrzebne DOKŁADNE zdjęcia! - duża rozdzielczość, porządnie oświetlone, nie jakieś gie] nikt nie będzie w stanie Ci pomóc.
Pierwsze słyszę, żeby z lamp ECC dało się pozyskiwać korę. Doprawdy ciekawa teoria, jeszcze o niczym takim nie słyszałem. W której książce to wyczytałeś, co?
Pierwsze słyszę, żeby z lamp ECC dało się pozyskiwać korę. Doprawdy ciekawa teoria, jeszcze o niczym takim nie słyszałem. W której książce to wyczytałeś, co?

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 25...49 postów
Wiec jest to marshall Silver Jubbile 2555
lepszego brazka na razie nie mam.
A co do zartu to sorrki ale nie zrozumialem:) moze dlatego ze w lampach jestem zupelnie ciemny:)pozdro

A co do zartu to sorrki ale nie zrozumialem:) moze dlatego ze w lampach jestem zupelnie ciemny:)pozdro
-
- 6250...9374 posty
To nie forum Elektroda.xkumix pisze:(...)kora z lamp ecc(...)

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 375...499 postów
EL34 wkładaj jak Ci się spodoba, jeżeli to kwartet.
Sterujące wkładaj i słuchaj.
A Bóg tony nosi...
Sterujące wkładaj i słuchaj.
A Bóg tony nosi...
-
- 25...49 postów
Tylko, że niektórzy potrafią z tego zażartować (patrz: Valut_Dweller) a inni nie popełniają błędów w ogóle (patrz:Thereminator).Mogę pisać jak mi się podoba, jak Ci sie nie podoba, kiedy popełniam błędy, to nie czytaj, a jak się moje "jak to nazwałeś Thereminator niechlujstwo" nie podoba moderatorom to można zawsze zamkąć temat za złamanie reulaminu w punkcie gdzie jest mowa o "niechlujstwie".Thereminator pisze:To nie forum Elektroda.xkumix pisze:(...)kora z lamp ecc(...)Tutaj niechlujstwo jest źle widziane.
Panie Włodzimierzu Furka dziękuje za podpowiedz:)
xkumix pisze:Mogę pisać jak mi się podoba, jak Ci sie nie podoba, kiedy popełniam błędy, to nie czytaj, a jak się moje "jak to nazwałeś Thereminator niechlujstwo" nie podoba moderatorom to można zawsze zamkąć temat za złamanie reulaminu w punkcie gdzie jest mowa o "niechlujstwie".
Mówisz i masz