Uszkodzone Radia!

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Uszkodzone Radia!

Post autor: cirrostrato »

Trochę obok ale dalej w temacie(wybaczcie).Gość(a właściwie jakiś szczurek) na Allegro sprzedaje(bezskutecznie)Beethovena po sekcji.Napisałem onegdaj aby na przyszłość raczej coś takiego w całości sprzedawał,odpowiedzi nie przytoczę ,zresztą szybko skasowałem.Teraz znów Stradivari2 rozkawałkował.Czasem i bez pomocy poczty można mieć sprzęt w kawałkach..
Awatar użytkownika
Boski Miszcz
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Boski Miszcz »

Jak wysyłam radia czy coś lampowego i dużego choć niekoniecznie lampowego to wysyłam autokurierem :mrgreen: czyli sam robie za kuriera o ile to możliwe:):) A jeżeli wysyłam coś pocztą to nawet pojedynczą lampkę pakuję tak jakby miała przetrwać nuklearną eksplozję :):)
Miłośnik lamp telewizyjnych :):)

http://ag.bocznica.org/
Awatar użytkownika
...:::SQL:::...
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ...:::SQL:::... »

A do mnie jedyna paczka która szybko przyszła to z firmy MJM . Następnego dnia :shock: :shock: :shock: . Reszta 2-7 tygodni . Ciekawe jak oni to robią podpisali cyrograf z diabłem/pp :lol:
Buduj(ę/emy) zegarek przekaźnikowy Obrazek
Obrazek
pierwszy

Post autor: pierwszy »

Tak, u nas Belzebub lata z paczkami :P
pawfil
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: pawfil »

Moje niektóre doświadczenia z pocztą (Blaupunkt fot 1) i dhlem (Havel fot 2). Niestety ani z pocztą, ani z dhlem nie wygrałem Havel kosztował mnie 50 zł, natomiast przesyłka około 70 zł. Otrzymałem kilka pism z wyjaśnieniem, iż firma dhl nie poczuwa się do winy. To samo poczta. No cóż....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Paweł
Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: KaKa »

pawfil pisze:Moje niektóre doświadczenia z pocztą (Blaupunkt fot 1) i dhlem (Havel fot 2). Niestety ani z pocztą, ani z dhlem nie wygrałem Havel kosztował mnie 50 zł, natomiast przesyłka około 70 zł. Otrzymałem kilka pism z wyjaśnieniem, iż firma dhl nie poczuwa się do winy. To samo poczta. No cóż....
Jeżeli masz i chęci to możesz się z nimi targać po sądach. Ale czy w tym państwie coś da...? :roll:
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
pawfil
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: pawfil »

Nie wydaje mi się żebym miał jakiekolwiek szanse na wygraną. Te firmy w papierach maja wszystko ok. A że się zawartość paczki popsuła, no to trudno, zdarza się. Beznadzieja.
Kiedy rozmawiałem na na poczcie z panią kierownik, że zniszczyli mi w przesyłce stare radio, to tylko głupio się uśmiechnęła.
Paweł
Marconi
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Marconi »

Witam! W moim przypadku skończyło się podobnie jak napisał kolega-pawfil. Naczelniczka ma takie radia gdzieś :!: Mam kilka zdjęć z masakry, takich jeszcze nie widziałem na Triodzie: radia zostały doszczętnie zniszczone, a ich naprawa kosztowała kilkakrotnie drożej niż cena zakupu radia. Ostatnio otrzymałem lampy z Niemiec, proszę spojrzeć jak nadawca zapakował delikatne lampy, na każdej umieścił karteczkę z nazwą oraz parametrami lampy. Lampy są zawinięte w delikatną bibułkę, potem bąbelkową folię, a na koniec włożone do papierowej tuby. Naprawdę bardzo starannie to zrobiono. Również nosy w pudełkach pakowane były w identyczny sposób. Ktoś, kto się zna na tym tak pakuje. Czasami do transportu dobrze jest zdemontować gałki i skalę, bo lampy trzeba koniecznie wyjąć; inaczej zostaną nam ewentualnie ich cokoły do wykorzystania :?: Pozdrawiam :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.