Witam
Złożyłem wzmacniacz słuchawkowy na dwóch lampach PCL86. Jestem zadowolony z jego działania, lecz zostało mi kilka części, wraz z lampą i dużą mocą na transformatorze. Mógłbym je wykorzystać budując do tego Preamp "Nr1/2" na jednej lampie PCC88. Czy miało by to sens, proszę o komentarze a tu są odnośniki do tych stron ::
Ale temu słuchawkowcowi preamp nie powinien być do niczego potrzebny, przecież chyba daje się wysterować z poziomu liniowego. No chyba, że twój CD / inne źródło nie daje rady, albo chcesz podłączać mikrofon...
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
No właśnie o to mi chodzi. Nie mam jakiegoś super odtwarzacza tylko jedynie do muzy to komp. Ale w nim są trzaski itd. I czy to mi troszkę to zlikwiduje, chociaż wzmacniacz słuchawkowy daje sobie rade ale nie w pełni
Lampa PCL85 to zarazem zwykła śmieciówka, ale i lampa dużych czynów
Nie zlikwiduje - to wina fatalnego przetwornika C/A w karcie dźwiękowej, stawiam, że jest to AC97... Jedynym zadaniem przedwzmacniacza jest zwiększenie amplitudy sygnału przy jak najmniejszym (a w ideale - żadnym) wpływie na dźwięk. No chyba, że jak w kompie dajesz ciszej, no to nie ma trzasków - wtedy można ratować się preampem ale IMHO się nie opłaca.
I preamp piszemy z małej. A najlepiej to przedwzmacniacz .
Co do tematu, to wzmacniacz który masz powinien sobie bez problemu poradzić z sygnałem z wyjścia komputera (775mV)
KaKa pisze:I preamp piszemy z małej. A najlepiej to przedwzmacniacz .
Właśnie - lekki OT Firefox podkreśla mi słowo "przedwzmacniacz" - czy taki wyraz jest w języku polskim (muszę sprawdzić).. ?
I tak moim faworytem jest "zawórka blokowa z opórką przeciwwtórną" (to z kolei)
KaKa pisze:I preamp piszemy z małej. A najlepiej to przedwzmacniacz .
Właśnie - lekki OT Firefox podkreśla mi słowo "przedwzmacniacz" - czy taki wyraz jest w języku polskim (muszę sprawdzić).. ?
I tak moim faworytem jest "zawórka blokowa z opórką przeciwwtórną" (to z kolei)
P-klik i dodaj słownika. Wsio. Inna sprawa, jak usunąć nie chciane wyraz ze słownika?
KaKa pisze:
P-klik i dodaj słownika. Wsio. Inna sprawa, jak usunąć nie chciane wyraz ze słownika?
Explorator Windows ->Narzedzia->Znajdz pliki - wpisac CUSTOM.DIC
Po odnalezieniu (w Win98 C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Microsoft\Proof\CUSTOM.DIC)uruchomic slownik dwukrotnym kliknieciem myszy. Otworzy sie w Notatniku. Zaznaczyc zbedne slowo, klawisz Delete, zamknac Notatnik (spyta sie, czy zapisac zmiany - Tak).