No, trudno tu mówić o jakimś konkretnym układzie pracy, choć do wtórnika to najbardziej jest podobne.
Przy tak niskim napięciu zasilania i zerowym potencjale na S1 uzyskasz prąd kilka, kilkanaście mA, dla tej lampy jak najbardziej bezpieczny.
W sumie to za Ra można uznać rezystancję wewnętrzną amperomierza
Pyra pisze:No, trudno tu mówić o jakimś konkretnym układzie pracy, choć do wtórnika to najbardziej jest podobne.
Przy tak niskim napięciu zasilania i zerowym potencjale na S1 uzyskasz prąd kilka, kilkanaście mA, dla tej lampy jak najbardziej bezpieczny.
W sumie to za Ra można uznać rezystancję wewnętrzną amperomierza
Pozdrawiam
Czyli równie dobrze mogę nic nie podłączać Jeszcze się nie bawiłem Jutro zdam raport
Pozdrawiam
"Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota (...)"
Albert Einstein
Pyra pisze:Przy tak niskim napięciu anodowym, wystarczy rezystancja wewnętrzna lampy, aby ograniczyć prąd do bezpiecznej wartości.
O ile pamiętam rezystancja wewnętrzna jest parametrem małosygnałowym. Na przykład przez EL84 może płynąć 40mA przy 250V mimo że rezystancja wewnętrzna w tym punkcie pracy wynosi około 40k. To tak dla ścisłości
Troszkę mnie nie było, ale już "wróciłem"
Efekt dyskusji to zawartość załącznika. Jak ją oceniacie? Już poleciała do sprawdzenia, ale chciałbym poznać wasze opinie
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Potrzebna chłodnica ze szlifem na termometr i szlifem męskim 29 na zbiornik cieczy destylowanej i żeńskim 29 lub 19 na odbiornik. Mile widziany deflegmator
Wróciłeś i teraz trolujesz pod nowym nickiem Forum powoli zamienia się w plac zabaw "dzieci neostrady". Dlaczego nikt na to nie reaguje? Na każdym forum posiadanie dwóch kont przez jedną osobę jest zabronione. Całkiem niedawno Beniek sobie założył nowe konto Sovtek, a ktoś tam inny zapomniał hasła i też założył drugie konto
Ostatnio zmieniony wt, 15 stycznia 2008, 13:23 przez OTLamp, łącznie zmieniany 1 raz.
OTLamp pisze:Wróciłeś i teraz trolujesz pod nowym nickiem Forum powoli zamienia się w plac zabaw "dzieci neostrady". Dlaczego nikt na to nie reaguje? Na każdym forum posiadanie dwóch kont przez jedną osobę jest zabronione. Całkiem niedawno Beniek sobie założył nowe konto Sovtek, a ktoś tam inny zapomniał hasła i też założył drugi konto
Nadal mam jedno... A dlaczego jest jak jest to moja prywatna sprawa...
Pozdrawiam
Potrzebna chłodnica ze szlifem na termometr i szlifem męskim 29 na zbiornik cieczy destylowanej i żeńskim 29 lub 19 na odbiornik. Mile widziany deflegmator
OTLamp pisze:Wróciłeś i teraz trolujesz pod nowym nickiem Forum powoli zamienia się w plac zabaw "dzieci neostrady". Dlaczego nikt na to nie reaguje? Na każdym forum posiadanie dwóch kont przez jedną osobę jest zabronione. Całkiem niedawno Beniek sobie założył nowe konto Sovtek, a ktoś tam inny zapomniał hasła i też założył drugie konto
Zgłaszaj takie rzeczy Adminowi, na PW. Do tego nasze forum nie ma chyba regulaminu, więc nie wiadomo co u nas jest zabronione.
OTLamp pisze: Na każdym forum posiadanie dwóch kont przez jedną osobę jest zabronione. Całkiem niedawno Beniek sobie założył nowe konto Sovtek, a ktoś tam inny zapomniał hasła i też założył drugie konto
Ja tez mam , na swoja obrone tylko tyle ze zalozylem w celach demonstracyjnych i nie zamierzam z niego korzystac viewtopic.php?f=10&t=9289&start=30
Widzę, że OT się ładnie rozwija i nie mam nic przeciwko... Jednak chciałbym poznać wasze opinie na temat doświadczenia z triodą.
Pozdrawiam
OTLamp pisze:Wróciłeś i teraz trolujesz pod nowym nickiem Forum powoli zamienia się w plac zabaw "dzieci neostrady". Dlaczego nikt na to nie reaguje? Na każdym forum posiadanie dwóch kont przez jedną osobę jest zabronione. Całkiem niedawno Beniek sobie założył nowe konto Sovtek, a ktoś tam inny zapomniał hasła i też założył drugie konto
Może zatem zrobić zbiorowy PLONK? IMO sytuacja dojrzała do tak drastycznych kroków