Witam !
Mam takie właśnie zaokrąglone lampy EL 34 i E34L, kupione sto lat temu u Pana Floriana. Na pudełkach napisane jest, że są TESLA made in Slovakia i jeszcze jakieś logo ESC (c czeskie z ptaszkiem ).
Cokoły czarne, napisy wykonane dość paskudnie białą farbą, schodzą łatwo przy czyszczeniu lamp. Mam ich kilkanaście (pomierzone ) i mogę
się pozbyć , powiedzmy 4 sztuk, gdyby kto chciał.
Załączam foto monobloku hybrydowego tranzy + 2xEL34 właśnie takie zaokrąglone , trafo wy Amplifon, trafo zas. Telto. Schemat z pisma Electronic World. Grał z przerwami ok. 2 lata, przerwy, bo teraz n.p. gra trioda SE.
Fotki dla rozbudzenia ciekawosci... ;)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Adam Myslinski
- 250...374 postów
A propos strony www.radekwrobel.prv.pl
Czesc,
Ja nie wiedzialem, ze espero to taki fotogeniczny samochod. Jezdze - granatowym - juz siodmy rok. Roznica - z ta sama zona od 30 lat.
Ja nie wiedzialem, ze espero to taki fotogeniczny samochod. Jezdze - granatowym - juz siodmy rok. Roznica - z ta sama zona od 30 lat.

Pozdrawiam
Adam
Adam
-
- 5...9 postów
- Kontakt:
Witaj!
Całkiem zgrabny ten piecyk - jestem pełen podziwu
Czy ten kwartet EL34 nie "wyrywa" membrany z głośnika?
Pytam, bo przystosowałem starego Telosa40 (przbudowałem preamp) na parze EL 34 do basu i ten zabytek jest po prostu potwornej, jak na 40W, mocy - zarówno przy grze na basie jak i wiośle 6-strunowym.
Mam jeszcze Telosa75 - właśnie na kwartecie EL34 - czeka na swoją kolej - już sobie wyobrażam jego moc
Jakie napęcie anodowe ma Twój dla pentod mocy?
Pozdrawiam serdecznie.
Darek z Gorzowa.
Całkiem zgrabny ten piecyk - jestem pełen podziwu
Czy ten kwartet EL34 nie "wyrywa" membrany z głośnika?
Pytam, bo przystosowałem starego Telosa40 (przbudowałem preamp) na parze EL 34 do basu i ten zabytek jest po prostu potwornej, jak na 40W, mocy - zarówno przy grze na basie jak i wiośle 6-strunowym.
Mam jeszcze Telosa75 - właśnie na kwartecie EL34 - czeka na swoją kolej - już sobie wyobrażam jego moc

Jakie napęcie anodowe ma Twój dla pentod mocy?
Pozdrawiam serdecznie.
Darek z Gorzowa.