cirrostrato pisze:Koledzy,wróćmy do meritum.Kenarf jednego dalej nie rozumiem,chcesz SZEROKIE pasmo(czyli 120-230MHz?) a głowica na poszczególnych kanałach(czyli w tym zakresie 120-230MHz) ,,chodzi" z szerokością kilku MHz.Czyli co,będziesz odbierał takie ,,pasemka" po ok. 8MHz w zakresie 120-230MHz?
Drogi CIRROSTRATO dziekuje za " zdecydowane wkroczenie" ale ja własciwie ten temat juz zakończyłem ponieważ dostałem tutaj i od STASZKAS i jeszcze jednego kolegi meilem schematy tej głowicy radzieckiej które w końcu umozliwiły mi poprawna identyfikacje jej wyprowadzeń i tylko o to mi chodziło wiec sie zdiwiłem jak napisałes teraz o szerokim pasmie. Wydaje mi sie, ze skojarzyłes to z moim innym tematem gdzie chodziło mi o jak najszersze pasmo przenoszenia wzamacniacza posredniej. Te dwa tematy troche sie ze soba zbiegaja, ale chwilowo je rozdzieliłem bo zbieram infa potrzebne do wykonania pewnego pomysłu wymagajacego eksperymentu i przynajmniej teraz nie zalezy mi na szczególowym opisywaniu całosci.
Dziekuje wiec serdecznie i odezwę sie jak znowu trafię na problem lub będę miał wątpliwości do tzw rozwiania.