Charakterystyki ciąg dalszy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Charakterystyki ciąg dalszy
Polecam FastStone Capture - jest wersja w pełni free najnowsze są shareware.
Możesz zrzucić do pliku graficznego nawet zawartość scrollowanego wnętrza obiektu jeśli pokazuje tylko niewielką część zawartości.
Jak na razie wg. mnie nie ma lepszego narzędzia do zrzutów ekranowych.
Link do wersji free -> http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1689&t=76
Ponadto zawsze jest możliwość w Acrobacie zaznaczenie części dokumentu nawet jeśli zawartością jest bitmapa a nie tekst (który jest reenderowany przez motor PostScript'u).
Możesz zrzucić do pliku graficznego nawet zawartość scrollowanego wnętrza obiektu jeśli pokazuje tylko niewielką część zawartości.
Jak na razie wg. mnie nie ma lepszego narzędzia do zrzutów ekranowych.
Link do wersji free -> http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1689&t=76
Ponadto zawsze jest możliwość w Acrobacie zaznaczenie części dokumentu nawet jeśli zawartością jest bitmapa a nie tekst (który jest reenderowany przez motor PostScript'u).
-
- 500...624 posty
Dzięki Studi!
Teraz zamiaszczam charakterystyki anodowe dla siatki 1 i 2 (dobrze mówię?):
Teraz chciałbym wyznaczyć punkt pracy dla lampy 6L6 (taka mi przyszła do głowy
). Co powiniem zrobić najpierw?
Sroki, że chcę tak na skruty, ale zaproponowana jest dosyć obszerna i... z pewnością trzeba ją przeczytać
ozdro
Teraz zamiaszczam charakterystyki anodowe dla siatki 1 i 2 (dobrze mówię?):
Teraz chciałbym wyznaczyć punkt pracy dla lampy 6L6 (taka mi przyszła do głowy

Sroki, że chcę tak na skruty, ale zaproponowana jest dosyć obszerna i... z pewnością trzeba ją przeczytać

ozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota (...)"
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- 1875...2499 postów
Oj, stary zmień jeszcze przeglądarkę na coś bardzej ludzkiego. 

http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- moderator
Polecam np tą. 

Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
-
- 500...624 posty
CześćKaKa pisze:Oj, stary zmień jeszcze przeglądarkę na coś bardzej ludzkiego.
Może IE się niektórym lub większości nie podba, ale mi nie przeszkadza i jakoś nie pali mi się do zmian

Moze mnie oświećcie, co wam się konkretnie nie podoba? IE zły, paint zły... Ja jestem zły?

Pozdrawiam
Ps. Zwróćcie mi uwagę, jak gdzieś zobaczycie, jak napiszę "Pozdro", bo jednemu z naszych kolegów to bardzo przeszkadza!
Z góry dzięki!
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- moderator
Jest niespecjalnie wygodny (brak zakładek, ubijania reklam, zapamiętywaia sesji itp drobiazgów), ale to cecha bardziej subiektywna, natomiast jest znakomitym automatycznym instalatorem trojanów. Do tego miewa problemy ze standardami (co bardziej dotyczy twórców stron którzy muszą się namęczyć, żeby strona pod IE też dobrze działała).komornik12 pisze: Moze mnie oświećcie, co wam się konkretnie nie podoba? IE zły, paint zły... Ja jestem zły?![]()
-
- 500...624 posty
Mam coś do ubijania reklamtszczesn pisze:Jest niespecjalnie wygodny (brak zakładek, ubijania reklam, zapamiętywaia sesji itp drobiazgów), ale to cecha bardziej subiektywna, natomiast jest znakomitym automatycznym instalatorem trojanów. Do tego miewa problemy ze standardami (co bardziej dotyczy twórców stron którzy muszą się namęczyć, żeby strona pod IE też dobrze działała).komornik12 pisze: Moze mnie oświećcie, co wam się konkretnie nie podoba? IE zły, paint zły... Ja jestem zły?![]()

Powracając do charakterystyk, czy ktoś mógłby mi pokazać, jak wyliczyć punkt pracy?
Pozdro
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- 1875...2499 postów
Tak, p. Cykin bardzo ładnie to tłumaczy. Przeczytałeś już jego książkę?
W razie nie jasności pytaj.
W razie nie jasności pytaj.
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
--
Pozdrawiam, Kacper
--
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- 6250...9374 posty
Ej panowie, bez przesady z tą antyreklamą firmy delikatny mikrus
IE7 ma zakładki (co widać nawet na załączonych przez komornika12 obrazkach), a także blokowanie reklam, które swoją nieskutecznością śmiało konkuruje z podpalonym lisem.
Dopiero zastosowanie AdMunchera pozwoliło mi całkowicie pozbyć się reklam z obydwu przeglądarek.

IE7 ma zakładki (co widać nawet na załączonych przez komornika12 obrazkach), a także blokowanie reklam, które swoją nieskutecznością śmiało konkuruje z podpalonym lisem.
Dopiero zastosowanie AdMunchera pozwoliło mi całkowicie pozbyć się reklam z obydwu przeglądarek.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 500...624 posty
Czyli jednak nie jest taki złyThereminator pisze:Ej panowie, bez przesady z tą antyreklamą firmy delikatny mikrus![]()

Co do książęk jeszcze nie zacząłem. Wyglądają strasznie, ale muszę przez to przejść

Liczyłem na jakąś metodę na raz dwa trzy jak przy wridzie w układzie WK

Pozdrawiam
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- moderator
IE widuję tylko na fotografiach, więc fakt wprowadzenie zakładek do IE7 (ile to jest? 5 lat za konkurencją?) umknął mej uwadze. Nie wiem co to jest AdMuncher, ale AdBlockPLUS pozwala na ubcie 100% reklam w Firefoksie/Mozilli (oczywiście pod warunkiem umiejętnej jego konfiguracji, która niestety wymaga pewnej znajomości technikaliów).Thereminator pisze:Ej panowie, bez przesady z tą antyreklamą firmy delikatny mikrus![]()
-
- 6250...9374 posty
AdMuncher to program do blokowania reklam, wyskakujących okienek itp. Niestety komercyjny. Pełną wersję mam z jakiejś gazety komputerowej. AdBlockiem bawiłem się, ale niestety moze pod Linuxem chodzi jak trzeba, ale pod Łingrozą albo nie blokuje wszystkiego, albo tak skutecznie, że rozwala całą stronę i nie da się czytać
Istnieje też realna ewentualność, że dupa ze mnie skoro nie umiem tego poprawnie skonfigurować 

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- moderator
AdBlockPLUS, AdBlock nie jest już rozwijany. Działa on tak samo dobrze w Linuksie jak i czymkolwiek innym, bo działa on wewnątrz przeglądarki. Jak webmaster jest zielony w białe groszki to może zrobić stronę która się posypie, ale do tej pory na taką AFAIR nie trafiłem. A do jego efektywnej konfiguracji wymagana jest podstawowa wiedza o zasadach tworzenia adresów elementów na stronach, metodach umieszczania obiektów na stronie i podstawy wyrażeń regularnych. Blokowanie pojedyńczych reklam nie ma sensu (bo są z reguły dynamicznie blokowane), trzeba blokować całe serwery reklam (np. doubleclik.net), skrypty i ramki wsadzające reklamy, czy adresy po tych fragmentach które zawierają wyłącznie reklamy. Jak komuś potrzeba mogę podrzucić swoją listę z AB która dla stron odwiedzanych przeze mnie działa w 100%.Thereminator pisze:AdMuncher to program do blokowania reklam, wyskakujących okienek itp. Niestety komercyjny. Pełną wersję mam z jakiejś gazety komputerowej. AdBlockiem bawiłem się, ale niestety moze pod Linuxem chodzi jak trzeba, ale pod Łingrozą albo nie blokuje wszystkiego, albo tak skutecznie, że rozwala całą stronę i nie da się czytaćIstnieje też realna ewentualność, że dupa ze mnie skoro nie umiem tego poprawnie skonfigurować