Montaż podstawek ceramicznych
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Montaż podstawek ceramicznych
Jak fachowo przykręca się do chassis podstawki takie jak na fotografii? Ja mam sporą moc w rękach, lubię wszystkie śruby ciasno dokręcać i obawiam się czy taka podstawka nie mogłaby się ukruszyć. Czy używane są jakieś podkładki np. gumowe czy gołe śruby i nakrętki na porcelanę? Jak to jest w fabrycznych konstrukcjach?
Re: Montaż podstawek ceramicznych
W fabrycznych konstrukcjach widywałem podkładki bakelitowe. Gumowe mogą być dobre, ale tylko w przypadku lamp sygnałowych.fugasi pisze: Czy używane są jakieś podkładki np. gumowe czy gołe śruby i nakrętki na porcelanę? Jak to jest w fabrycznych konstrukcjach?
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Zrobiłbym tak: [wierzch] łeb śruby- blacha- gumowa podkładka- podstawka- gumowa podkładka- metalowa podkładka- nakrętka [spód]. Ot, taki zwykły patent stosowany przy mocowaniu podstawek lamp, które silnie mikrofonują.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
O, trochę z innej beczki ale fajnie dowiedzieć się przy okazji czegoś ciekawego i pożytecznego - będzie jak znalazł, jak sobie upodobam EF80.
Zrobię jak Vault poleca a gdyby tak użyć podkładek silikonowych (coś mi się kołacze po głowie że istnieje coś takiego jak podkładki silikonowe) to problem zasygnalizowany przez OTLampa nie miałby znaczenia.

Zrobię jak Vault poleca a gdyby tak użyć podkładek silikonowych (coś mi się kołacze po głowie że istnieje coś takiego jak podkładki silikonowe) to problem zasygnalizowany przez OTLampa nie miałby znaczenia.
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Dla 6S33S rzeczywiście silikon będzie lepszy niż guma...
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!