Zjazd miłośników Elektrita w Warszawie.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
Zjazd miłośników Elektrita w Warszawie.
Dotarły do mnie informacje o planowanym zjeździe, czy ktoś zna szczegóły tej akcji?
-
- moderator
Re: Zjazd miłośników Elektrita w Warszawie.
Ano. Skoro zaproszenie pojawiło sie publicznie to i zapewne uczestwnictwo teś jest otawarte dla wszystkich. Ja w każdym razie zamierzam być, z jednym Elektritem :)Witek pisze:Dotarły do mnie informacje o planowanym zjeździe, czy ktoś zna szczegóły tej akcji?
-
- 50...74 posty
-
- 375...499 postów
Spotkanie się odbyło. Można było było zobaczyć wiele, pięknie utrzymanych Elektritów. Bardzo ciekawy był wykład Pana Berezowskiego o historii firmy. Niestety z powodów zdrowotnych nie zostałem na drugiej części spotkania dotyczącej rozwiązań technicznych stosowanych w Elektritach.CZEKNAR pisze:Czy zjazd się odbył?
Komar
-
- 375...499 postów
Zjazd miłośników odbiorników Elektrit. Są zdjęcia ze zjazdu tutaj:
http://www.radioretro.pl
Konstanty
http://www.radioretro.pl
Konstanty
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Pozwoliłem sobie na zacytowanie opisu tej imprezy przez jednego z uczestników. Myślę, że mi to wybaczy.
"Na spotkaniu Elektritowców byłem (zdjęcia nie kłamia ) jako szara mysz,
bo to przecież elita się zebrała. I zagraniczni goście byli (USA, Francja),
że o Litwie nie wspomnę, bo ten Sigitas, to ponoć prawdziwy Elektritowy
'kozak". Super była prezentacja Automatika: pokazywali jak się aparat dostraja, jak się programuje stacje - i tu niespodzianka: p. Henryk wciskał "Lwów" i za chwilę słychać było sygnał stacji i kawałek audycji. Potem Wilno, Warszawa, Warszawa II, Poznań - za każdym razem radio się dostrajało i słyszeliśmy audycje! I to wszystko "łapane" z anteny! Nieźle to wykombinowali! Jedni szukali kabla, którym mógł być doprowadzony sygnał; było też kilka osób, które uwierzyło w żart p. Berezowskiego, że audycje kiedyś nadane wciąż krążą w eterze i da się je złapać ..."

"Na spotkaniu Elektritowców byłem (zdjęcia nie kłamia ) jako szara mysz,
bo to przecież elita się zebrała. I zagraniczni goście byli (USA, Francja),
że o Litwie nie wspomnę, bo ten Sigitas, to ponoć prawdziwy Elektritowy
'kozak". Super była prezentacja Automatika: pokazywali jak się aparat dostraja, jak się programuje stacje - i tu niespodzianka: p. Henryk wciskał "Lwów" i za chwilę słychać było sygnał stacji i kawałek audycji. Potem Wilno, Warszawa, Warszawa II, Poznań - za każdym razem radio się dostrajało i słyszeliśmy audycje! I to wszystko "łapane" z anteny! Nieźle to wykombinowali! Jedni szukali kabla, którym mógł być doprowadzony sygnał; było też kilka osób, które uwierzyło w żart p. Berezowskiego, że audycje kiedyś nadane wciąż krążą w eterze i da się je złapać ..."
-
- 50...74 posty
Potwierdzam, że byłeś:). Dzięki temu mogliśmy poznać się osobiście. Niestety nie mogłem zostać na drugą część, więc mnie też nie ma na zdjęciu.tszczesn pisze:Widać zostałem pominięty. Ale byłem, niestety bez radia.Alek pisze:Widzę parę znajmoych twarzy (z całą pewnością liczba twarzy >=2). Ale Tomka nie widzę
Pozdrawiam
Jarek