Do zobaczenia na Audio Show

Problematyka audiofilska oraz zagadnienia dotyczące NIELAMPOWEGO sprzętu audio.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

nuncjusz1
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: nuncjusz1 »

Ja będę od otwarcia na wystawie więc mogę być 12,13 w pokoju Piotra
Alek

Post autor: Alek »

Mając chwilę czasu pojawiłem się na wystawie w dniu dzisiejszym :) . Gratuluję prezentowanych konstrukcji :) .
pierwszy

Post autor: pierwszy »

Postaram sie pojsc na godz 13 do Sobieskiego do pokoju 708 :)
Awatar użytkownika
Jarosław
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Jarosław »

Ja niestety nie mogę być. Mam nadzieję, że ktoś zapoda jakieś zdjęcia z imprezy :roll:
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Zdjęcia

Post autor: Lech S. »

Oto zdjęcia. Bez komentarza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lech S.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Ja z pozycji amatora w tych stronach. Byłem.Warunki odsłuchu bardziej niż złe (pokoje w Sobieskim nie nadają się do słuchania), sprzętu dużo, nielampowego więcej.W zasadzie odsłuchowo nic (prawie) mnie nie zaskoczyło, ceny bardzo (ale o cenach się nie dyskutuje). Wygląd sprzętu jak u gen.Kutuzowa: zadziwił-zwyciężył. Ciekawa stylistyka gramofonów a do popatrzenia sprzęt (Leszku może masz zdjęcie):na dużej ciężkiej płycie osobno na solidnych podstawach: silnik, talerz (połączone paskiem "na zewnątrz"), ramię. Do typowych pomieszczeń mieszkalnych nie nadaje się (kurz prawie nie do usunięcia), czyli pomieszczenie solidnie klimatyzowane z filtracją powietrza itd. ale jeśli ktoś już wyda na sprzęt kilkadziesiąt tys.PLN... Jeśli bym miał wybierać, to sprzęt (producenta,wystawcy?) AMPERO (to nie reklama!!!) w/g mnie działał bardzo dobrze, ale może to przypadek (te pomieszczenia naprawdę do słuchania muzyki się nie nadają). Osobny temat to zasilanie, w każdym z kilkudziesięciu pomieszczeń po te nawet kilka kW (najmniej) sprzęt ciągnie, widok typowego gniazdka natynkowego 6A/230V z podpiętym (to osobna bajka) kablem jak przewody spawalnicze lub splecionym w misterny warkocz, w czymś co przypomina rurę do połączenia pacjenta z aparaturą płuco -serce a na końcu filtry sieciowe... to trzeba zobaczyć osobiście (znów gen.Kutuzow). Fragment wykładu (?) o wygrzewaniu kabli zaliczyłem. Podpatrzyłem stylistykę wzmacniaczy (Piotrze wielkie gratulacje). Wniosek Alka z oglądu lampek we wzmacniaczach - "zbyt słabo dmucham, bo mi za małe bańki wychodzą"...
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Witam.
Właściwie to Cirrostrato wyręczył mnie jeżeli chodzi o komentarz. W zasadzie zgadzam z tą oceną - jakby nie było -surową. Chociaż na kilku pokojach mogłem sie na dłużej zatrzymać i posłuchać naprawdę dobrze "zrobionego" dżwięku.

Niestety więcej fotek nie mam .Wczoraj nie miałem ochoty na zabawę w fotoreportera.
Lech S.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Każdy biznes to show biznes(kto to powiedział?)i tak należy AUDIO SHOW traktować.Odsłuch sprzętu w takich warunkach jest niemożliwy,widziałem irytację ludzi ,,zasłuchanych"w muzykę gdy nagle otwierano drzwi do pokoju i kilka osób dość głośno komentując ,,przemieszczało się".Ale sądzę,że prawdziwy dobór sprzętu to już na innym terenie a takie imprezy są do przeglądu oferty.Może ktoś dziś zrobi jeszcze trochę zdjęć(np. tego gramofonu).
nuncjusz1
625...1249 postów
625...1249 postów

Witam
Już po wizycie na AS.Co do dźwięku ,najlepszy jaki słyszałem to "cebule" f-my MBL wraz z końcówkami i resztą tejże firmy,dźwięk szalenie przestrzenny(cena dobrego domu),system drugi to McIntosch z najnowszymi głośnikami Thiel,kto był na prezentacji nie zapomni jej długo(Bristol).Jak co roku bardzo dobra jakość brzmienia to krakowski Ancient Audio.
Świetnie wypadł sprzęt Piotra,to co uzyskał z głośników Tonsila(czarne kolumny) budzi mój szacunek,świetnie brzmiały również kolumny podstawkowe z najnowszym PP Piotra na EL34,warto było Piotrze się pokazać,moje gratulacje.SeniczDIY,ciekaw jestem waszych opinii,moim zdaniem bardzo dobrze wypadł,następna bardzo ładna prezentacja to A. Marków z Lorelai,który grał z rodzimą produkcją czyli Audiovawe.Wogóle uważam,że polskie produkty (niejednokrotnie produkty na granicy DIY) graja naprawdę dobrze.Jeszcze jeden produkt lampowy polski,który moim zdaniem bardzo dobrze grał to JAG(niestety nic nie wiem o firmie),grał SE 300B z szerokopasmowcami Goodmansa Axiom.
Awatar użytkownika
MarekSCO
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: MarekSCO »

Że tak nieśmiało zasugeruję...
Może ktoś jakieś zdjęcia zrobił, na imprezie, na którą niektórzy nie mogli przybyć z powodu zawodowych obowiązków ?
Jakieś hybrydy może... I te kolumny na Tonsilach ? :)
Miło mi z Wami :)
Pozdrawiam
nuncjusz1
625...1249 postów
625...1249 postów

Niestety ja zdjęć nie robiłem,kumpel robił jak tylko mi prześle to wrzucę.Żałuje tylko ,że nie byłem na Piotra koncercie.
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Właśnie, może te powyżej wymienione na przykład! ;)
nuncjusz1
625...1249 postów
625...1249 postów

http://www.audiostereo.pl/Audio_Show200 ... tml#bottom
Proszę nie zwracać uwagi na tekst ale jest kilka ciekawych zdjęć.Kolumny "surowe" z SeniczDIY,monstra Thiela ,o których właśnie pisałem,JAG,itp
pierwszy

MarekSCO pisze:Że tak nieśmiało zasugeruję...
Może ktoś jakieś zdjęcia zrobił, na imprezie, na którą niektórzy nie mogli przybyć z powodu zawodowych obowiązków ?
Czuje sie wywolany do tablicy :D
Interesowaly mnie raczej konstrukcje lampowe, ale przede wszystkim bylem na AS zeby sie spotkac z forumowiczami z Triody.
Pierwsza czesc to u Piotra:
pierwszy

Czesc druga to juz wspomniany koncert z udzialem Piotra.
Tu musze sie przyznac ze moja opinia na temat audiofilow nic sie nie zmienila, ich po prostu muzyka na zywo nie interesuje!
Chyba tylko 5 osob dotrwalo do konca koncertu (trwalo to troche ponad pol godziny) wlacznie z Brysem i z moja skromna osoba.
Ciekaw jestem przy ocenie sprzetu jaki maja punkt odniesienia? Ile jest wart tekst o cofnietej srednicy jak nie rozroznia klarnetu od fortepianu? :D
Jest to moja subjektywna opinia, poza tym bardzo lubie Mozarta.
Repertuar to Divertimenta Mozarta na dwa klarnety i fagot.
Dla tych kolegow ktorzy nie mogli byc na koncercie i sa ciekawi jak gra Piotr mam bonus :D nagralem fragment kocertu do pobrania TU
Ostrzegam, ze wazy cos ok 62MB!
Czlowiek jest jednak glupi, mialem tyle pamieci i akumulatorow ze moglbym w zasadzie nagrac caly koncert, ale na to juz w polowie koncertu wpadlem.
Tak to jest jak na przestrzeni 3 lat raz uzywalem aparat jako kamere!

PS
Zeby nie bylo ze piractwo i nagrania bootleg, mam zgode Piotra :)