Zapraszam wszystkich na największą w Polsce wystawę sprzętu grającego. W tym roku odbędzie się ona w dniach 10-11 listopada w warszawskich hotelach Sobieski oraz Bristol.
Będzie można tam zobaczyć i posłuchać urządzeń bardzo rzadkich i drogich, nierzadko specjalnie na tę okazję sprowadzonych do Polski. http://www.audioshow.com.pl/aktualnosci1.html
Szczególnej uwadze polecam siódme piętro Sobieskiego ze wskazaniem na pokój 708, gdzie będą pogrywały sprzęty firmy Talcomp. Gwoździem programu tradycyjnie będą potężne hybrydy i zestawy głośnikowe z obudowami stratnymi. http://www.audioshow.com.pl/plany_hoteli1.html
W załączniku kilka dodatków na zachętę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw, 8 listopada 2007, 16:35 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Piotr, gratuluję ciekawych i pięknie wykonanych wzmacniaczy Myślę, że nie będzie się czego powstydzić demonstrując je na wystawie sprzętu audio-video. Trochę dziwi mnie brak zainteresowania wystawą ze strony kolegów. Czy na prawdę nikt z Forum nie jest zainteresowany obejrzeniem kilkudziesięciu różnych wzmacniaczy lampowych i zestawów głośnikowych z najwyższej półki? Na każdym z tych sprzętów można posłuchać własnych nagrań muzycznych (zabierając ze sobą płyty CD) i porozmawiać o szczegółach technicznych z ich konstruktorami (dystrybutorami).
No to Piotrze do zobaczenia w Sobieskim.
Ja będę, razem z moją białogłową. Identyfikator schowam głęboko do kieszeni, żeby mnie nikt nie kojarzył z wrażym audiofilskim pisemkiem
A przy okazji: jeśli ktoś jest zaintresowany muzyką dawną, to w sobotę o 18.00 odbędzie się na Zamku Królewskim koncert zespołu wokalnego Bornus Consort. Rzut beretem od Bristolu. Partie altu wykonuje nasz redakcyjny kolega, Robert Lawaty.
Pozdrawiam
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
Jak to nikt zainteresowany,ja już się z Piotrem umówiłem w Niedzielę,a Włodka Senicza też znam więc będzie można dużo pogadać.Romkude będziesz w Niedzielę,może zbierzemy się całą paczką forumową(oczywiście kto może być) u Piotra np. o jakiejś konkretnej godzinie?
Thereminator pisze:Czy to ten sam znany wszystkim Senicz, czy też przypadkowa zbieżność nazwisk?
Ten sam, obecnie czarna owca na audiostereo.pl
Ja się tam nie znam, ale myślę że trzeba się mocno napracować, żeby nawet przez audiofilów zostać uznanym za technicznego oszołoma.
nuncjusz1 pisze:może zbierzemy się całą paczką forumową(oczywiście kto może być) u Piotra np. o jakiejś konkretnej godzinie?
Jestem za. Chętnie bym Was poznał także w realu, panowie
"Przyjemności uszu mocno mnie oplątały i ujarzmiły." (św. Augustyn)
Senicz ten sam, ale opinią na Audiostereo bym się nie sugerował,zresztą będziemy mogli odwiedzić jego pokój.Myślę ,że warto
zbierać się z tą godziną,bo "mało casu kruca bomba"
Romekd pisze:Koledzy, co sądzicie o tym, by spotkać sie w pokoju Piotra o 13-tej w niedzielę?
Jeżeli i mnie pytacie o zdanie, to jestem za. Zapraszam serdecznie.
Ta godzina będzie miała dodatkowy plus, gdyż o 15 odbędzie się koncert, na który mam nadzieję zostaniecie.
Mnie jeszcze dziś wieczorem czeka ciężka walka. Jak wiadomo pokoje w Sobieskim do najłatwiejszych akustycznie nie należą. Coś mi się wydaje, że nabiorę siłki od suwania głośnikami. Ale pierwszy system już za mną - gra i trąbi jak należy
Do posłuchania i zobaczenia w naszym pokoju będą dwa kompletne systemy od głośników przez wzmacniacz po kable. Jedynie odtwarzacz mamy "obcy".
Na dodatek trzeci wzmacniacz, który szczególnie Guttenowi powinien wydać się znajomy
Zazdroszczę Wam, chętnie też bym tam się zjawił, ale niestety nie mogę.
Jedyne na co mogę liczyć to że po wszystkim ktoś napisze wyczerpujące sprawozdanie ze spotkania. Życzę przyjemności, pozdrawiam.