POLSKI PHILIPS KAPLICZKA

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

OTLamp

Post autor: OTLamp »

tszczesn pisze:
33A tez nie ma innego niż polski, a osobiściw widziałem (oryginalny) jego schemat opisany po holendersku.
Tak, ale z tego co dotychczas mówiono i z informacji na różnych stronach wynikało, że istniał i był produkowany jakiś tam europejski (lub holenderski) Philips 946A, którego Junior był kopią, a tymczasem jest tylko polski 946A nigdzie nie ma żadnego innego 946A , tak samo jak tylko polski jest właśnie 33A (bez względu na to, gdzie opracowano układ).
Ostatnio zmieniony pn, 1 października 2007, 23:45 przez OTLamp, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

OTLamp pisze:[
Tak, z tego co dotychczas mówiono i z informacji na różnych stronach wynikało, że istniał i był produkowany jakiś tam europejski (lub holenderski) Philips 946A, którego Junior był kopią, a tymczasem jest tylko polski 946A nigdzie nie ma żadnego innego 946A , tak samo jak tylko polski jest właśnie 33A (bez względu na to, gdzie opracowano układ).
Dla mnie to akurat ważne - Po prostu Philips (w odróżnieniu od Telefunkena) był tylko montownią, bez powaznego zaplecza, i w ten sposób nic nie wnosił do ogólnego rozwoju polskiej radiotechniki.
OTLamp

A to już inna kwestia. Mnie chodziło tylko o odróżnienie modeli, które były tylko na rynku polskim, od tych, które były produkowane/montowane również w innych krajach (np. 456A).
nowicjusz
75...99 postów
75...99 postów

Post autor: nowicjusz »

Wygląda jak, ale czy jest?
Tak, na tabliczce znam. jest rzeczywiscie napisane A21 + polskie zaklady philipsa
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

nowicjusz pisze:
Wygląda jak, ale czy jest?
Tak, na tabliczce znam. jest rzeczywiscie napisane A21 + polskie zaklady philipsa
I chcesz go sprzedać, tak? Czy mozna wiedziec za ile?
nowicjusz
75...99 postów
75...99 postów

A czy ja gdzieś w tym poście dałem przesłanki do takiego wnioskowania ?:) Pozbyć się takiej perełki to przecież najgorsza zbrodnia :)
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

nowicjusz pisze:
A czy ja gdzieś w tym poście dałem przesłanki do takiego wnioskowania ?:) Pozbyć się takiej perełki to przecież najgorsza zbrodnia :)
E tam, możesz przerobić go na obudowę fo kompuetra, to by była zbrodnia :)
Awatar użytkownika
Czujnik
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Czujnik »

No to ja mam prośbę do Nowicjusza, by kiedy tylko będzie mógł udostępnił na forum dobre fotki tego odbiornika. To rzeczywiście rzadko spotykany okaz i warto pokazać go zainteresowanym. Gratuluję zdobyczy.
nowicjusz
75...99 postów
75...99 postów

No to ja mam prośbę do Nowicjusza, by kiedy tylko będzie mógł udostępnił na forum dobre fotki tego odbiornika
Jasne, jak tylko zdobede cyfrowke, to zamieszczę zdjęcia.
nowicjusz
75...99 postów
75...99 postów

oto obiecane zdjecia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
OTLamp

Ładne:) Ile za niego dałeś?
arwiecz
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: arwiecz »

Witam .
Jeśli to ten http://www.allegro.pl/item250395790_sta ... ilips.html to prosze się tylko pochwalić czy była to cena KUP TERAZ?
nowicjusz
75...99 postów
75...99 postów

arwiecz pisze:Witam .
Jeśli to ten http://www.allegro.pl/item250395790_sta ... ilips.html to prosze się tylko pochwalić czy była to cena KUP TERAZ?
owszem, chyba akurat udalo mi sie wlaczyc aukcje w momencie wystawienia radia :lol: Chociaz przyznam,ze nie myslalem, ze to rzeczywiscie polski Philips
OTLamp

nowicjusz pisze:
owszem, chyba akurat udalo mi sie wlaczyc aukcje w momencie wystawienia radia :lol: Chociaz przyznam,ze nie myslalem, ze to rzeczywiscie polski Philips
A nie chcesz za niego np. Elektrita Allegro? W dobrym stanie, działający, większość lamp (EK2, EBC3, EM1) sygnowana.
nowicjusz
75...99 postów
75...99 postów

OTLamp pisze:
nowicjusz pisze:
A nie chcesz za niego np. Elektrita Allegro? W dobrym stanie, działający, większość lamp (EK2, EBC3, EM1) sygnowana.
hmmm, akurat ten radioodbiornik posiadam. Poza tym wydaje mi się, że to nie jest do konca adekwatna propozycja ;)