Wolumen 24.08

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Alek

Wolumen 24.08

Post autor: Alek »

Szczęscie się do mnie uśmiechnęło-nabyłem po 8zł/szt triody niskonapięciowe ECC86. Szkoda, że tylko 3 szt. A poza tym parę szt. triod b.w.cz EC86. Jednym słowem-udany dzień i nawet zdążyłem przed deszczem.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Wolumen 24.08

Post autor: tszczesn »

Alek pisze:Szczęscie się do mnie uśmiechnęło-nabyłem po 8zł/szt triody niskonapięciowe ECC86. Szkoda, że tylko 3 szt. A poza tym parę szt. triod b.w.cz EC86. Jednym słowem-udany dzień i nawet zdążyłem przed deszczem.
Pojawia się tam jeszcze taki stary dziadek z Łodzi? (czasami było ich dwóch) Ja się tam przestałem pojawiać kilka lat temu, a miał sporo ciekawych starych lamp. Takie nowoczesne wynalazki jak ECC86 mnie w zasadzie nie interesują, dla mnie lampa mnie lampa jak ma mniej niż 60 lat to nieciekawa jest :)
Alek

Niestety już tych emerytów dawno nie widziałem.
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

ŁKS 23.08 :-)

Post autor: Vault_Dweller »

Na ŁKSie było dwóch: jeden miał pełno tych lamp, NIXIE, przekaźników, podstawek, trafa, pokrętki... A drugi miał niewiele: wymontowane moduły z TV, podstawki, ruskie lampy (6P3S itp.) fajne rzeczy.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Giełda w Łodzi

Post autor: gsmok »

A jak to jest w zasadzie z tą giełdą w Łodzi. Wybrałbym się tam, ale nie znam szczegółów dotyczących jej otwarcia. Czy moglibyście mnie oświecić w tym temacie. Nie chciałbym jechać kawał drogi i "pocałować klamki".
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Piotrek
125...249 postów
125...249 postów

Re: Giełda w Łodzi

Post autor: Piotrek »

Ja też mogę uznać dzień spędzony w ostatnią niedziele na wolumenie. Udało mi się kupić między innymi lampy EL12, 5Z4G i inne starocie na regularnym stanowisku wojskowym. Ciekawą neispodzianką była zwykła lampa nadawcza za 300zł... paranoja.

Do Alka: Odebrałem obudowę pod analizator widma. Tłoczone otwory, od razu proszkowana czarnym matem. Po prostó miód i przystępa cena!
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kowalski
Alek

A ile to mniej więcej kosztowało?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Giełda w Łodzi

Post autor: tszczesn »

Piotrek pisze:Ciekawą neispodzianką była zwykła lampa nadawcza za 300zł... paranoja
Wszystko zależy od tego 'zwykła' Za RS31 (produkowana od lat 20-tych aż do (chyba) końca wojny) byłoby to tanio. A to zwykła 30-watowa trioda. Poniżej obvrazek jak ona wygląda. Ta za 300pln była podoba?

Obrazek