Zabezpieczenie skali
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 375...499 postów
Zabezpieczenie skali
Czy ma ktos jakis pomysł na zabezpieczenie od strony wewnętrznej szklanej skali? . Myślałem zeby polakierowac ja lakierem bezbarwnym w spraju.Skala była w troszke kiepskim stanie, ale ja podmalowałem i teraz chciałbym ja zabezpieczyć.
KS....
-
- 50...74 posty
Jesli mówisz o typowej skali radiowej to mozesz ja pomalowac lakierem w spreyu ale sprawdź czy nie rozpusci tego co na niej jest wydrukowane i tego co uzupełniłeś.
Możesz też nałozyć na nia przezroczystą lub białą folie samoprzylepną tylko operacja jest trudna bo moga sie tworzyć w czasie nakładania pęcherzyki powietrza i jesli bedziesz musiał folie odkleic to możesz zdjąć z nią wydruki.
Najlepiej nakładać folie przy pomocy twardego wałka ale docisk musi byc taki aby szkło nie pekło no i koniecznie potrzeba do tego 4 rąk.
Możesz tez kupic cienka płytke z plexi 0,5-1mm i dać ja od tyłu przyklejakąc klejem Kropelka tylko w narożnikach. To wystarczy.
Udanych działań.
Pozdrawiam
Możesz też nałozyć na nia przezroczystą lub białą folie samoprzylepną tylko operacja jest trudna bo moga sie tworzyć w czasie nakładania pęcherzyki powietrza i jesli bedziesz musiał folie odkleic to możesz zdjąć z nią wydruki.
Najlepiej nakładać folie przy pomocy twardego wałka ale docisk musi byc taki aby szkło nie pekło no i koniecznie potrzeba do tego 4 rąk.
Możesz tez kupic cienka płytke z plexi 0,5-1mm i dać ja od tyłu przyklejakąc klejem Kropelka tylko w narożnikach. To wystarczy.
Udanych działań.
Pozdrawiam