Oferta transformatorów

Transformatory głośnikowe, międzystopniowe, sieciowe.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

edi_pg
375...499 postów
375...499 postów

Oferta transformatorów

Post autor: edi_pg »

Witam wszystkich.

Znalazłem ostatnio takowy link: http://mkpt.pl/index.php/cPath/9 Czy ktos zna produkty tej firmy? Mają w ofercie zarówno glośnikowe jak i zasilające do lampowców. http://mkpt.pl/product_info.php/cPath/1 ... ts_id/1140

Wypowiedzcie sie.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sp5hbt
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: sp5hbt »

Jak widać ze zdjęć firma sprzedaje przez sklep internetowy transformatory produkcji TELTO.
Mietek
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Witam
Niedawno zamówiłem u nich poprzez sklep internetowy dwa trafa zasilające do lampiaka. Procedura przebiegła szybko i już po tygodniu transformatory miałem u siebie. Cena wyszła dokladnie tak jak sobie obliczyłem korzystając ze wskazówek (są one też na allegro).
Jedno z traf okazało się niestety felerne: okazało się, że jest przerwa w jednym z wyprowadzeń. Złożyłem reklamację, która została przyjęta bez żadnych oporów i po paru dniach dostałem sprawny transformator.
W sumie jestem zadowolony. Nie wiem jeszcze jak się będą sprawować transformatory po zamontowaniu we wzmacniaczu. Pomiary napięć na nieobciążonym transformatorze pokazują, że wszystko powinno być OK. Jak zmontuję zasilacz wzmacniacza (myślę, że w ciągu miesiąca) to napiszę jak się zachowują.

PS. To są rzeczywiście trafa TELTO. Zresztą firma się z tym nie kryje. Co więcej, gdy w ramach reklamacji zadzwoniłem bezpośrednio do TELTO, to otrzymałem odpowiedź, że mi trafo wymienią. Wnioskuję, że TELTO też wie, że ich trafa sprzedaje MKPT.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
MaSk
10...14 postów
10...14 postów

Post autor: MaSk »

Firma mkpt doprowadzila mnie i doprowadza do totalnej frustracji. Zamowilem u nich dwa trafa glosnikowe TG01 (210,00 PLN)- i ja rowniez, podobnie jak gsmok, dodostalem je b. szybko, ale co z tego, jak bez zadnego opisu wyprowadzeń. Nic, dosłownie nic. Pisze do nich juz enty mail - rzecz jasna bez odpowiedzi. Czyli dalej jestem na etapie takim samym jakbym ich jeszcze nie kupił...
Z pozdrowieniami
MaSk
Awatar użytkownika
kotok
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: kotok »

MaSk pisze:Firma mkpt doprowadzila mnie i doprowadza do totalnej frustracji. Zamowilem u nich dwa trafa glosnikowe TG01 (210,00 PLN)- i ja rowniez, podobnie jak gsmok, dodostalem je b. szybko, ale co z tego, jak bez zadnego opisu wyprowadzeń. Nic, dosłownie nic. Pisze do nich juz enty mail - rzecz jasna bez odpowiedzi. Czyli dalej jestem na etapie takim samym jakbym ich jeszcze nie kupił...
Z pozdrowieniami
Ze mną jest podobnie.Kupiłem dwa trafa do 6C33C i nie mogę się doprosić o opis wyprowadzeń.Dzwonię ,mailuję już jakiś miesiąc albo i lepiej i nic.Natomiast trafa zasilające otrzymałem szybko i są OK.Podaję telefon i namiary na człowieka odpowiedzialnego za zamówienia:
Paweł Markiewicz tel:0502-103-212.
MaSk
10...14 postów
10...14 postów

Post autor: MaSk »

Drogi Kotok, ale co z tego, ze podales numer, gość pod tym numerem powie Ci, że to nie oni składają te trafa, tylko jakiś inny spec od dzwonków gazowych. Tak czy owak, pomimo telefonów nie doprosiłem sie o opis wyprowadzeń.

pozdrowionka
MaSk
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Widać zakładają (niestety), że zamawiający potrafi rozpoznawać uzwojenia nieznanego transformatora. Wbrew pozorom nie jest to najtrudniejsze- wystarczy podłączyć pod jedno uzw. źródło napięcia, pomierzyć pozostałe uzwojenia i wyliczyć przekładnie...
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
kotok
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: kotok »

MaSk pisze:Drogi Kotok, ale co z tego, ze podales numer, gość pod tym numerem powie Ci, że to nie oni składają te trafa, tylko jakiś inny spec od dzwonków gazowych. Tak czy owak, pomimo telefonów nie doprosiłem sie o opis wyprowadzeń.

pozdrowionka
Tak wiem bo sam dzwoniłem parokrotnie.Ale jak się będzie ich nękało ,to może zmienią podejście do klienta.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Transformatory sieciowe, o których wspomniałem wczesniej pod obciążeniem sprawują się bardzo dobrze. Nie brzęczą a przykładowo napięcie żarzenia na nóżkach lampy 6S33S wynosi 12.63V :)
Co do oznaczeń wyprowadzeń to rzeczywiście trafo nie ma takich informacji. W przypadku "sieciówki" to oczywiście żaden problem ale przy głośnikowym to może być pewien kłopot :(
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
ODPOWIEDZ