Telewizor Szafir

Lampowe odbiorniki telewizyjne i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
zbieracz55
500...624 posty
500...624 posty

Telewizor Szafir

Post autor: zbieracz55 »

Witam bedac po 7 na ostatnim targu staroci w czestochowie zobaczylem szafira. Szafir w dobrym stanie bez 2 pokretel. Gdy spytalem o cene handlarz powiedzial mi 100zl. Cena mnie odrzucila i pojechalem do domu. Pozniej pomyslalem sobie a dam mu z 50-60 zl i jakies stare aparaty. Gdy podszedlem do goscia po 12 godzinie zadalem mu pytanie I jak, co z tym telewizorkiem? A on poznajac mnie powiedzial zebym bral za 50zl. Zamurowalo zakupilem i po wyczyszczenie skrzynka jest w stanie bdb-. Po podlaczeniu do pradu cos sie na ekranie pojawilo i go wylaczylem. Teraz czeka na interwencje marcin_oizo :) najlepszego fachowca w okolicy :D Przepraszam za jakosc zdjec ale moj aparat pojechal nad morze i robilem z kamery. Na dzien dzisiejszy potrzebuje jedno srodkowe pokretlo. Lepsze zdjecia wrzuce jak odbiore aparat.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Telewizor Szafir

Post autor: Marcin K. »

zbieracz55 pisze:Po podlaczeniu do pradu cos sie na ekranie pojawilo i go wylaczylem. Teraz czeka na interwencje marcin_oizo :) najlepszego fachowca w okolicy :D
Jeśli obraz się pojawił to pewnie TV jest sprawny, można najwyżej go podregulować tak więc moja interwencja może nie będzie zbyt długo trwać. Jeszcze nie skończyłem Szmaragda ale może w końcu pokaże coś na kineskopie.
Ja tam dobrym fachowcem za bardzo nie jestem, znam naprawdę dobrych elektroników (ale już niestety "mikroprocesorowcy", zero lapmomaniaków w Cz-wie nie znam) :P .
Pozdrawiam i gratuluje łupu!
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
Awatar użytkownika
miki
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: miki »

Jestem pod wrażeniem, ile sprzętu ci się uzbierało przez tak krótki okres czasu. Tak trzymaj! Gdzie ty na to miejsce znajdujesz?
Awatar użytkownika
zbieracz55
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: zbieracz55 »

Dziekuje ale nie przesadzaj narazie to tylko okolo 25 radii i 4 telewizory. Mam duzy pokoj i jestem w trakcie przeprowadzki.