Troche inny Beethoven
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 5...9 postów
Troche inny Beethoven
Witam.
Czy może jest to jedna z wersji Beetovena czy ktoś po prostu go przerobił??
Szukałem w internecie ale wszędzie na zdjęciach jest przedstawiony odbiornik z jednym głośnikiem niskotonowym. Mój egzemplarz ma dwa głośniki niskotonowe i magiczne oko po środku. Wszystko wygląda jak by tego dokonała fabryka. Ma ktoś może pojęcie o co tu chodzi??
Pozdrawiam.
Czy może jest to jedna z wersji Beetovena czy ktoś po prostu go przerobił??
Szukałem w internecie ale wszędzie na zdjęciach jest przedstawiony odbiornik z jednym głośnikiem niskotonowym. Mój egzemplarz ma dwa głośniki niskotonowe i magiczne oko po środku. Wszystko wygląda jak by tego dokonała fabryka. Ma ktoś może pojęcie o co tu chodzi??
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 50...74 posty
-
- 5...9 postów
-
- 50...74 posty
-
- 5...9 postów
-
- 5...9 postów
-
- 125...249 postów
Mam wersję II i mój to na pewno wersja II bez zmian. Rohlitz. Może inne fabryki dawały dwa głośniki.
Ma JEDEN głośnik basowy oraz antenę ferrytową (taka czarna pałka na nawiniętymi cewkami).
Natomiast radio wygląda na w pełni oryginalne. Ciekawi mnie klawisz "GŁ" koło wyłącznika.
Co on robi???
pozdrowienia
Ma JEDEN głośnik basowy oraz antenę ferrytową (taka czarna pałka na nawiniętymi cewkami).
Natomiast radio wygląda na w pełni oryginalne. Ciekawi mnie klawisz "GŁ" koło wyłącznika.
Co on robi???
pozdrowienia
Dźwięk przekazują drgania - nie bity!
-
- 4 posty
"Klawisz do wyłączania głośników aparatu" (W. Trusz, J.Dombrowicki "Radio i telewizja w domu" str. 57 Wydawnictwa Komunikacyjne 1958r.) W tej samej książce trzy strony dalej pisze: "Obecnie został sprowadzony do Polski odbiornik "Beethoven II", który oprócz pewnych zmian schematowych zawiera specjalną antenę ferrytową."barbie pisze:Ciekawi mnie klawisz "GŁ" koło wyłącznika. Co on robi???
Podane są również ceny (rok 1958) "Beethoven" - 4200zł, "Beethoven II" - 5200zł