Musze się przyznać że uwielbiam światło które wytwarzają lampy elektronowe mam u siebie GU-81 z potęznym trafem od prostownika do akumulatora i po podłączeniu uzyskałem PRAWIE to o co mi chodzi lecz jest kilka "ale": Szkoda mi tej lampu by tylko "świeciła" pozatym żarniki są w większej części zasłonięte i tłumią światło, no i lampa troche słabo świeci jak na 150W z sieci
Chciałem zapytać gdzie można dostac wspomniane lampy wyładowcze z argonem lub neonówki (bardziej lampy neonowe ) które dadzą dość mocne, pomarańczowe światło? Bardziej zaintrygowały mnie te z argonem tyle że nie wiem skąd taką wytrzasnąć
Eh, cała elektroda...
Właściwie cały temat jest dość ciekawy. Widać dużo zarejestrowanych "naszych" osób, które mówią dobrze i zbierają opiernicz za pisownię od o wiele mniej rozgarniętych dzieciaków. Cała elektroda...
Może to i jakiś pomysł ale długość żarnika w takiej żarówce jest bardzo mała, więc myśle że do speca byłoby trzeba się zgłosić po wykonanie całej "żarówki" a to chyba mało realne
Można z nich żyrandol zrobić
Popularniejsze i także bardzo ładnie świecące są PY88 - gdyby zastosować 7 czy 8 sztuk można by żarzyć je szeregowo bezpośrednio z sieci. Inna sprawa, że "zeżre" to jakieś 70W, a to już dobra żarówka
Kolego Megabit zapewniam,że nasz spec od lampek już takie dłuuugie żarniki do lamp(jednoelektrodowych-to moja nazwa) robi bo mam taką zrobioną specjalnie dla mnie,w cudownie trochę niekształtnej bańce.Ale namawianie mistrza na takie d...lki jest trudne bo bawi sie lampkami o kilku elektrodach.Proponuję jakiś(zbiorowy) nacisk na MISTRZA to (chyba) wykona.Nacisk PLN jest najskuteczniejszy...
Mnie sie podobałoby coś na wzór takiej drabinki z obrazka. Wysokość myslę że ok 10cm ale nie wiem czy aż takie długie są możliwe do zastosowania. A co do przekonania naszego guru to jestem bardzo za
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam. megabit, może taka oferta by Cię zainteresowała: http://www.swedlux.com/Products/Product ... tionId=848
Oferta niekoniecznie dla koneserów (są one dostępne w Polsce w jednym z supermarketów za cenę ok 15zł/szt).
Ostatnio zmieniony pt, 13 lipca 2007, 23:11 przez Jarosław, łącznie zmieniany 1 raz.