sigitas pisze:Trzy lata temu kupilem Victorie na eBayu za ok. 250 euro. Ceny jednak rosna.
Co do tej ceny na Allegro, przypomina mi sie jak ktos sprzedawal na eBayu Ingelena ze skala Geographic za 5000 euro. I sprzedal, mimo ze do tego momentu najwyzsza cena za Geographic na eBayu byla ok. 1500 euro.
No cóż - jeleni nie brakuje. A ceny bywają bardzo różne. Kilka lat temu kupiłem na Ebayu PZT Echo 127Z za 15 Euro (znam tylko dwa egzemplarze, jak go kupowałem to drugiego jeszcze nie było). A czasami daną rzecz ma ochotę kupić ktoś dla kogo pieniądze się nie liczą i ceny potrafią wyjść kosmiczne. Sam tak znajomemu kupowałem lampę - uparł się na ten egzemplarz i koniec, w sumie przepłaciłem chyba trzykrotność przeciętnej ceny.
BTW - ciekawy jestem za ile pójdzie na Allegro Eroica, i czy dotrwa do końca licytacji, czy 'spadnie ze stołu i robije się'.
Trafne spostrzeżenia Pana Sigitas'a. Niektórzy żyją właśnie wg stwierdzenia "mieć coś, co mnie interesuje za wszelką cenę". A swoją drogą udało mi się sprzedać mojego Elektrita. A cena całkiem rozsądna, bo 6,5k PLN. A już się bałem, że cena w okolicach 2 tyś stwierdzona przez tutejszych fachowców jest rzeczywiście max jaką mogę za niego dostać.