Elektrit Victoria

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

nowicjusz
75...99 postów
75...99 postów

Elektrit Victoria

Post autor: nowicjusz »

Witam Panstwa,

Jako, że o staraych radiach najwiecej informacji znalazlem na tym wlasnie forum uznalem, że najstosowniej będzie tutaj wlasnie skierowac swoja uwage. Naczytalem się wiele na temat Elektritow, przegladalem sporo aukcji na rozmaitych gieldach internetowych i widać, że rzeczywiscie marka ta jest przez polskich kolekcjonwerow jedna z najbardziej pożądanych. Tak się sklada, że posiadam takowy odbiornik, a konkretnie Elektrit Victoria. Jest kompletny, w bardzo dobrym stanie. Szczerze mowiąc jestem zaintersowany jego sprzedażą. Nie chcialbym jednak uzywać pośrednikow (czyt. Allegro, e-bay) - i tak zarabiają już wystarczająco duzo :) Czy jest w ktos w stanie stwierdzic jaką sumę można otrzymać za tego rodzaju odbiornik. Ewentualnie, może są jakieś konkretne oferty?
pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za jakiekolwiek informacje
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Elektrit Victoria

Post autor: tszczesn »

nowicjusz pisze: Jako, że o staraych radiach najwiecej informacji znalazlem na tym wlasnie forum uznalem, że najstosowniej będzie tutaj wlasnie skierowac swoja uwage. Naczytalem się wiele na temat Elektritow, przegladalem sporo aukcji na rozmaitych gieldach internetowych i widać, że rzeczywiscie marka ta jest przez polskich kolekcjonwerow jedna z najbardziej pożądanych. Tak się sklada, że posiadam takowy odbiornik, a konkretnie Elektrit Victoria. Jest kompletny, w bardzo dobrym stanie. Szczerze mowiąc jestem zaintersowany jego sprzedażą. Nie chcialbym jednak uzywać pośrednikow (czyt. Allegro, e-bay) - i tak zarabiają już wystarczająco duzo :) Czy jest w ktos w stanie stwierdzic jaką sumę można otrzymać za tego rodzaju odbiornik. Ewentualnie, może są jakieś konkretne oferty?
Poniewaz rynek odbiorników w Polsce jest mocno płytki, to ich ceny są silnie zmienne. To samo radio potrafi osiągać ceny różniące się kilkukrotnie. Pojęcia 'dobrego stanu' są tak różne, że bez dokładnych zdjęć lub obejrzenia radia na żywo trudno się wypowiadać. Victoria jest IMO jedym z częściej spotykanych odbiorników, myślę, że więcej niż 2000zł się za niego nie dostanie, ale kto inny może mieć inne zdanie.
Awatar użytkownika
miki
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: miki »

Jestem zainteresowany kupnem :) . Jest to victoria B, U, czy Z?
nowicjusz
75...99 postów
75...99 postów

juz na "starcie" oferowano mi 5 tyś za to radio. A jest to typ Z
Awatar użytkownika
gachu13
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: gachu13 »

juz na "starcie" oferowano mi 5 tyś za to radio. A jest to typ Z
A to dość dziwne - zwłaszcza że za 5,5tys. zł podszedł dużo rzadszy Znicz i to na Allegro.
Jakby to była wersja bateryjna to bym zrozumiał.
Jeśli naprawde ktoś zaoferował taką cenę, to IMO nie ma co czekać ze sprzedarzą...
OTLamp

Post autor: OTLamp »

gachu13 pisze: Jakby to była wersja bateryjna to bym zrozumiał.
Wersja bateryjna (w stanie średnim, ale możliwe, że to wina zdjęć, bo były dosyć niewyraźne) była jakiś czas temu na allegro i poszła chyba za coś koło 1000zł.
nowicjusz pisze:juz na "starcie" oferowano mi 5 tyś za to radio. A jest to typ Z
To nawet się nie zastanawiaj (bo widzę, że chcesz maksymalnie "przyciąć" na tym radiu). Więcej nikt Ci raczej nie da (z połową tej kwoty byłby spory problem). Pokaż jednak duże, wyraźne fotki, również wnętrza.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

nowicjusz pisze:juz na "starcie" oferowano mi 5 tyś za to radio. A jest to typ Z
Jak już wspomniano 5000zł to bardzo dużo za to radio. Najwyższa Allegrowa cena (za unikatowy odbiornik, a Victoria zdecydowanie taka nie jest) to ok 7500zł, 5000zł to nawet odbiorniki ze skalą Geographic z reguły nie przekraczają.
nowicjusz
75...99 postów
75...99 postów

Wychodzi wiec na to, że zaoferowana cena jest rzeczywiscie wysoka. A co do samych wyznacznikow ceny, to chyba nie tylko rzadkosc wystepowania, stan i rodzaj zasilania są tylko tymi najważniejszymi. Co do wygladu (wiadomo kwestia wzgledna) to wydaje mi się, że taka Victoria bije na głowę np. Znicza, który dla mnie nie wyoróżnia się niczym szczegolnym :) No ale nic, dziekuje wszystkim za odzew
Awatar użytkownika
Witek
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Witek »

Ciekawe czy to ten sam Elektrit...
http://www.allegro.pl/item211106638__el ... oria_.html
...co w wątku.
Jak ktoś go kupi za tą kwotę, to nie zdziwi mnie już żadna kolejna astronomiczna oferta na allegro. Wyjdzie na to że Elektrity są najbardziej poszukiwanymi radiami na świecie. :shock:
OTLamp

Post autor: OTLamp »

I to żeby jeszcze jakieś cudo było, a tu "elektrolity" nieoryginalne, przewody z innej bajki, tak samo lampy. Ciekawe jak pod chassis, pewnie to samo.
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

No nie, ta cena to już jak dla mnie przegina totalna... zakładamy się o lampy, czy ktoś to kupi? ;)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
miki
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: miki »

Dam ci Neptuna bez lamp (ale z cholernie ładnym kinolem), jak ktoś to kupi po obecnej cenie :twisted: .
Pewnie są chętni, ale czekają na moment, kiedy właściciel spuści z ceny, a to pewnie rychle nastąpi.
A co mi tam, napiszę do sprzedającego! Ułóżmy tylko wspólnie tekst, co wy na to?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

miki pisze: A co mi tam, napiszę do sprzedającego! Ułóżmy tylko wspólnie tekst, co wy na to?
Ale po co? Polska to wolny kraj, każdy może próbować sprzedać cokolwiek, ca cenę jaką chce - w końcu to jego sprawa i jego koszty (prowizja Allegro).
nowicjusz
75...99 postów
75...99 postów

No moj Elektrit to nie jest. Aż tak wysokiej ceny bym nie zaproponował :) A jakiej tresci miałby być ten manifest do sprzedającego? Ale swoja drogą, jeżeli ktoś kupi go za taką cenę, to tym lepiej dla mnie. Bedę wiedział, że mam coś rzeczywiscie wartościowego "na stanie" :)
sigitas
10...14 postów
10...14 postów

Post autor: sigitas »

Trzy lata temu kupilem Victorie na eBayu za ok. 250 euro. Ceny jednak rosna.
Co do tej ceny na Allegro, przypomina mi sie jak ktos sprzedawal na eBayu Ingelena ze skala Geographic za 5000 euro. I sprzedal, mimo ze do tego momentu najwyzsza cena za Geographic na eBayu byla ok. 1500 euro.