cos innego niz audio
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 125...249 postów
cos innego niz audio
czesc,
zostalo mi duzo lamp, troche rosyjskich triod, kilka pentod itd. male trafo zasilajace.
Wszyscy tutaj sa bardziej doswiadczeni niz ja, wiec pewnie przeszli taki etap.
Skoro mam juz lampy i zasilanie do nich, to co by tu z nich zrobic. Nie moze to byc zbyt duze, bo nie mam pozadnego chassis ani trafa wyjsciowego wiec nie audio. Co ciekawego mozna zrobic?
Szukałem "inspiracji" w tzw. kitach sprzedawanych przez www, ale nie znalazlem niczego ciekawego do implementacji poprzez lampy.
Czy ktos juz przeszedl przez etap zabaw lampami?
zostalo mi duzo lamp, troche rosyjskich triod, kilka pentod itd. male trafo zasilajace.
Wszyscy tutaj sa bardziej doswiadczeni niz ja, wiec pewnie przeszli taki etap.
Skoro mam juz lampy i zasilanie do nich, to co by tu z nich zrobic. Nie moze to byc zbyt duze, bo nie mam pozadnego chassis ani trafa wyjsciowego wiec nie audio. Co ciekawego mozna zrobic?
Szukałem "inspiracji" w tzw. kitach sprzedawanych przez www, ale nie znalazlem niczego ciekawego do implementacji poprzez lampy.
-
- 125...249 postów
-
- 2500...3124 posty
Re: cos innego niz audio
Dlaczego nie? Coś małego możesz sobie zrobić- jakiś wzmacniacz słuchawkowy OTL, przedwzmacniacz, może nawet kompresor dynamiki z EP (ja miałem zamiar robić ale czasu na razie nie mam), zawsze się coś tam znajdzie!sergiusz pisze:Nie moze to byc zbyt duze, bo nie mam pozadnego chassis ani trafa wyjsciowego wiec nie audio.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 125...249 postów
-
- 125...249 postów
-
- 625...1249 postów
Re: cos innego niz audio
Czołem.
Pozdrawiam,
Jasiu
W latach 70... Przekaźniki optyczne, akustyczne, zbliżeniowe, blokada fotoelektryczna, układ czasowy, elektrometr (na przykład do własnorobnej komory jonizacyjnej), pirackie nadajniki, instrumenty muzyczne (theremin). Dobrą inspiracją może być książka Wojciechowskiego "Nowoczesne zabawki". Im starsze wydanie, tym lepiej.sergiusz pisze: Szukałem "inspiracji" w tzw. kitach sprzedawanych przez www, ale nie znalazlem niczego ciekawego do implementacji poprzez lampy.
Pozdrawiam,
Jasiu
-
- 625...1249 postów
Opis tunera jest już zamieszczonyAlek pisze:Nim ten tuner się pojawi na stronie Wojtka może upłynąć nieco wody w Wiśle.

Wojtek