Rozwiń.Wincenty pisze:Widocznie cena na Allegro była za wysokaDeiwid pisze:http://www.dzikie.net/index.php?mode=14&id=142
nie wiem jak Wam ale mi poprostu brakuje słów..
dla "miłośników starych lampowych odbiorników".
Panowie - toć to hipokryzją od Was jedzie na kilometry!
pozdr
W.
Ręce opadają....
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
Re: Ręce opadają....
-
- 100...124 posty
Będzie OT, ale wypada tu zacytować jeden z tekstów klasyka gatunku:
http://krypta.whad.pl/html/opowiesci_z_ ... zlosci.htm
http://krypta.whad.pl/html/opowiesci_z_ ... zlosci.htm
Pzdr, Hennos
-
- 50...74 posty
Wracając do tematu tego radia.... to na allegro ktoś nie dawno sprzedawał wnętrze tv szmaragda, pisząc że obudowę musi wykorzystać.. a szkoda bo była w całkiem dobrym stanie.... ale teraz coraz częściej takie rzeczy robią jakiś czas temu widziałem w antykwariacie "cudownie odnowione " radio ( nie pamiętam nazwy ale podobne do pioniera U2) remont polegał na wywaleniu całego wnętrza jak leci i włożeniu wnętrza z nowego radia
Nie oszukujmy się w tym kraju niczego się nie szanuje co jest związane z historią, tym bardziej z PRL od budowli ( Pałac Kultury, Supersam [...]) po takie rzeczy jak np te radio ale za kilka lat jak będzie takich rzeczy coraz mniej jak np takich radi to będą rosły ceny za takie zabytki i każdy na pewno zrozumie swój błąd
Ale wiadomo " Mądry Polak po szkodzie"

Nie oszukujmy się w tym kraju niczego się nie szanuje co jest związane z historią, tym bardziej z PRL od budowli ( Pałac Kultury, Supersam [...]) po takie rzeczy jak np te radio ale za kilka lat jak będzie takich rzeczy coraz mniej jak np takich radi to będą rosły ceny za takie zabytki i każdy na pewno zrozumie swój błąd

Ale wiadomo " Mądry Polak po szkodzie"
-
- 125...249 postów
Piotrze - umiesz czytać? Ze zroumieniem?Piotr pisze:Jasne!Wincenty pisze:Widocznie cena na Allegro była za wysoka
dla "miłośników starych lampowych odbiorników".
Panowie - toć to hipokryzją od Was jedzie na kilometry!
Zburzyć Pałac Kultury!
Zlikwidować Drugi Program Polskiego Radia! Przecież słucha go tak mało osób, że w ogóle nie przynosi zysków. I nawet ta garstka nie chce przełknąć reklam.
Zrównać z ziemią filharmonie. To tylko marnacja publicznych pieniędzy. Przychodzi tam kilku dziwaków i wysłuchują tych nudności nużając się we własnej hipokryzji. Wybudować na tym miejscu stadiony! Wszak wspaniałe mistrzostwa już niebawem, a tu dalej młodzież nie ma gdzie się wyszaleć.
Biedaku - kupuj srebrny plastik! Jest lepszy! Lepszy, bo nowszy. Za rok już nie będzie nowszy, a więc lepszy też nie. Proste - wyrzuć i kup nowy. Napędzisz gospodarkę.
W ogóle po co nam kultura, zabytki, pamięć o przeszłości, sztuka, rzemiosło...
Burzyć! Niszczyć!
Rewolucja!
A co?
Cholera jasna
Inaczej - a ile zakupiłeś tych biednych starych odbiorników?
Nie zdajesz sobie sprawy, że przy tak niskich cenach one
MUSZĄ trafić na śmietnik?
Kto -Twoim zdaniem - powinien "zachować je dla potomności"?
Za czyje pieniądze?
___//--RS--\\___
-
- moderator
Czytać jakimś cudem się nauczyłem. Później nawet nauczyłem się wybierać to, co warte przeczytania. Jesteśmy blisko kreski.Wincenty pisze:Piotrze - umiesz czytać? Ze zroumieniem?
Siedem, ósmy dostałem.Wincenty pisze:Inaczej - a ile zakupiłeś tych biednych starych odbiorników?
Gdyby każdy zachował jeden odbiornik we właściwym stanie, zamiast go demolować, już bylibyśmy w domu. Nie mówię nawet o kupowaniu.
A tu moja umiejętność czytania ze zrozumieniem już nie sięga.Wincenty pisze:Nie zdajesz sobie sprawy, że przy tak niskich cenach one MUSZĄ trafić na śmietnik?
Bo z mojego punktu widzenia wygląda to tak, że przeciętny kretyn wchodząc przypadkiem w posiadanie odbiornika chce na nim zarobić krocie. Jeżeli nikt takiej ceny nie łyka, to rzecz zaczyna mu zawadzać i po prostu pozbywa się balastu. Nie kojarzy Ci się to przypadkiem z rozwałkowywaniem zabytkowych kamienic z powodu braku miejsca pod nowe centrum handlowe?
A kto Twoim zdaniem finansuje muzea i filharmonie? Myślisz, że utrzymujemy się z biletów?Wincenty pisze:Kto -Twoim zdaniem - powinien "zachować je dla potomności"?
Za czyje pieniądze?
A może uważasz, że jeśli nagle wejściówka na koncert Jana Krenza z 6zł podrożałaby do 60zł to sala pękałaby w szwach, a muzycy przyjeżdżaliby jaguarami?
Może jednak nie samym chlebem żyje człowiek?
Chyba jednak do żadnego porozumienia w tej kwestii nie dojdziemy...
Więc kupuj srebrny plastik na zdrowie, a stare odbiorniki wywalaj na śmietnik, tylko dyskretnie, bo jak się kiedyś przy tej okazji spotkamy, to nie ręczę za siebie

-
- 1875...2499 postów
W P-ńu filharmonia liczy sobie odpowiednio 15/20/25 PLN za wstęp. A zdarza się, że biletów nie ma już tydzień wcześniejPiotr pisze:A kto Twoim zdaniem finansuje muzea i filharmonie? Myślisz, że utrzymujemy się z biletów?
A może uważasz, że jeśli nagle wejściówka na koncert Jana Krenza z 6zł podrożałaby do 60zł to sala pękałaby w szwach, a muzycy przyjeżdżaliby jaguarami?

http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- 625...1249 postów
BOŻE BROŃ PRZED TAKIMI MATOŁAMI!
Mógł odsprzedać to radio jak miał zamiar je tak po dresiarsku zbeszcześcić!
A co do komentarzy - tego dresiarstwa jest coraz to więcej a to 'coś' i peany na jego temat są przykładem jak odmóżdżeni są tego typu ludzie.
Z ''Dnia Świra'' pasuje tu inne hasło (z pociągu) - 'Raszple z drutu, nieuki je*ane!'
Mógł odsprzedać to radio jak miał zamiar je tak po dresiarsku zbeszcześcić!

A co do komentarzy - tego dresiarstwa jest coraz to więcej a to 'coś' i peany na jego temat są przykładem jak odmóżdżeni są tego typu ludzie.
Z ''Dnia Świra'' pasuje tu inne hasło (z pociągu) - 'Raszple z drutu, nieuki je*ane!'
-
- 2500...3124 posty
To może ja trochę z drugiej strony.
Załóżmy,że kazdy PIONIER U2 jaki został wyprodukowany,został zachowany,kto wtedy
będzie uważał go za zabytek??.Niestety ale większość musi zostać w ten czy inny sposób zutylizowana.
Z drugiej strony:ilu z was tak pieczołowicie przechowuje bardziej współczesne radia tranzystorowe??A przecież za kilka, kilkadziesiąt
lat będą to takie antyki jak dzisiaj ELEKTRIT.
Zauważam (nawet po sobie)że z wiekiem jakoś bardziej zaczyna się cenić
to co pamięta czasy młodości,choć u niektórych tylko swojej.
P.S. Nie traktujcie tej wypowiedzi jako zachęty tuningowania ELEKTRITÓW
drogą wymiany wnętrzności.W sumie moje zdanie jast takie samo
jak wasze.
Załóżmy,że kazdy PIONIER U2 jaki został wyprodukowany,został zachowany,kto wtedy
będzie uważał go za zabytek??.Niestety ale większość musi zostać w ten czy inny sposób zutylizowana.
Z drugiej strony:ilu z was tak pieczołowicie przechowuje bardziej współczesne radia tranzystorowe??A przecież za kilka, kilkadziesiąt
jak wasze.
-
- 125...249 postów
sapienti sat!staszeks pisze:[...]
jak wasze.
a to, że każdy sądzi według siebie czy że nożyce się odzywają
- widać w tym wątku jak na dłoni!
pozdr
W.
___//--RS--\\___
-
- 50...74 posty
staszeks pisze:To może ja trochę z drugiej strony.
jak wasze.
Zgadzam się z roku na rok to zyskuje na wartości, ale co innego przerobić bardziej współczesne radio na komputer a co innego przerobić radio które z roku na rok staję się coraz trudniejsze do zdobycia...po prostu szkoda....... ja bym tego tuningiem nie nazwał no chyba że wiejskim

-
- 250...374 postów
Zeby nie rozpoczynać nowego watku..
http://allegro.pl/item193373918_kolorow ... ikat_.html
Pozdrawiam
http://allegro.pl/item193373918_kolorow ... ikat_.html
Pozdrawiam
-
- 100...124 posty
-
- 6250...9374 posty
-
- 100...124 posty
-
- 50...74 posty
"Mankamenty te są na tyle nieistotne, iż nie mają wpływu na walory estetyczne telewizora, a pierwsze wrażenie jest piorunujące."
Zgadzam się że pierwsze wrażenie jest piorunujące bo tylko patrząc na to można się nieźle wkurzyć
"bardzo" profesjonalnie wykonany skoro nawet nie ma wyłącznika
Co tu mówić gościu tylko zniszczył telewizor
Ciekawy jestem tylko czy ktoś to kupi ( i to jeszcze za taką cenę) .... jak nie to pewnie pójdzie na śmietnik... a gdyby zachował ten tv w oryginalnym stanie to by na pewno za to dostał więcej kasy... ciekawe co zrobił z wnętrzem bo na pewno nie znalazł samej obudowy
Zgadzam się że pierwsze wrażenie jest piorunujące bo tylko patrząc na to można się nieźle wkurzyć

"bardzo" profesjonalnie wykonany skoro nawet nie ma wyłącznika

Co tu mówić gościu tylko zniszczył telewizor
Ciekawy jestem tylko czy ktoś to kupi ( i to jeszcze za taką cenę) .... jak nie to pewnie pójdzie na śmietnik... a gdyby zachował ten tv w oryginalnym stanie to by na pewno za to dostał więcej kasy... ciekawe co zrobił z wnętrzem bo na pewno nie znalazł samej obudowy