Trafiłeś w sedno.geguś pisze:Kącik audiofilski
UWAGA!!! Strefa niebezpieczna. Jeśli opanował Cię wirus audiofilski lub antyaudiofilski to wypowiadaj się wyłącznie tutaj. Dywagacje i spory audiofilskie prowadzone w innych działach Forum będą przesuwane do tego działu.
No wybacz, ale jest napisane do czego ten dział jest.
Lepszym miejscem jest dział Inne [...], więc twierdzę, że nie w tym dziale umieściłeś to co umieściłeś i dlatego chcesz wylać krokodyle łzy. Czy tak trudno poprosić moda o przesunięcie tematu?
Moim zdaniem umieściłem poprawnie, natomiast opis działu jest niewłaściwy. Wręcz zachęca do jałowych dywagacji w stylu:
Gdybyśmy wreszcie dali sobie spokój z taką gadaniną, choćby w celach ironicznych, to kącik audiofilski przestałby być drugim koszem. Wszyscy już wiedzą co ma do powiedzenia senicz, więc nie ma najmniejszego sensu w kółko go cytować. Przecież nie po to eksmitowano go z Triody, żeby co chwilę dowiadywać się o jego dokonaniachgeguś pisze:No chyba, że podczas budowy wzmaka strzeliła Ci żyłkai dostałeś olśnienia w strefie cofającego się środka
, wypchniętej góry
![]()
, zapierdzielających basów
![]()
![]()
i natchniony opisałeś to wszystko audiofilsko-technicznie
. To rozumiem, że ten temat jest na właściwym miejscu, a więc w koszu.

Proponuję zarówno szeroko rozumiane "audiofilskie brednie", jak i pastisze tychże spuszczać bezpośrednio do kosza, a w kąciku zająć się bardziej produktywnymi tematami.
To oczywiście wymagałoby w pierwszym rzędzie zmiany nieszczęśliwego opisu tego działu. Z resztą już kilka razy wysuwałem taką propozycję - dotychczas bezskutecznie. Ale nadal uważam, że poważny, techniczny dział audio ma na Triodzie rację bytu.
Jeżeli ktoś z użytkowników, a szczególnie moderatorów forum popiera mnie w tej kwestii (albo jeżeli jest przeciwny z jakiegoś konkretnego powodu), to bardzo proszę aby swoje zdanie uzewnętrznił