Problem już niemal typowy - cóż to za dziwne radio, którego zdjęcia wkleiłem w załaczniku? Styl skrzynki przywodzi na myśl radia z pierwszej połowy lat 30. Czy gałki i skala są oryginalne - tego nie wiem, ale skala wydaję się być wyciągnięta z jakiejś większej Tesli, gdyż na jednym z jej końców (zachodzi ona trochę do środka obudowy i tego nie widać) zaznaczono 4 pozycje przełącznika - fale długie, średnie, krótkie i gramofon. Natomiast przełącznik z przodu ma tylko 3 położenia. Wydaje mi się również że z przodu brakuje jakiejś ramki otaczającej skalę.
W środku widzimy lampy z serii E21, które na 90% zostały założone tm przez jakiegoś "naprawiacza" a nie przez fabrykę. Także filtry p.cz. i głosnik nie są orginalne.
Jedyny napis sugerujący firmę dało mi się znaleść na trafie głośnikowym - jest na nim ładne logo Orfeus Radio - google niestety milcz na temat takiego radia, natomiast RadioMuseum znajduje tylko jakąś tranzystorową Teslę.
Proszę więc o pomoc kolegów Triodowców - chętnie dowiedziałby się czegokolwiek o tym radiu, bo skrzynka jest w sumie w dobrym stanie a do tego jest ogromna (wys:48cm, szer:44cm) i piękna - aż żal żeby takie radio nie grało

Do bebechów się jeszcze nie dobrałem bo w obu gałkach zerwane są śruby i nie idzie ich odkręcić - chyba będzie trzeba rozwiercić.
Z góry dziękuje za każdą pomoc.
Pozdrawiam