painlust pisze:czekamy na zdjęcia. ECC808 jest tak ałdiofilska, że pewnie mógłbyś za nią dostać kilka ECC83 RFT od jakiegoś ałdioświra .
Tu nie chodzi o audiofilskość.... Tal lampa ma zminimalizowany przydźwięk pochodzący od żarzenia (geometria doprowadzeń w środku lampy). W zasadzie najmniej brumiąca europejska lampa do przedwzmacniaczy o wysokiej czułości wejścia. (przydźwięk pochodzący od własnego żarzenia jest kilka razy mniejszy niż w ECC83)
To że opracowano je w zasadzie w okresie wymierania lampa to stosunkowo mało ich wyprodukowano i mało ich zastosowano w sprzęcie powszechnego użytku. Stąd ich trudnodostępność (analogicznie ECLL800, EMM803 a jakoś te nie są audiofilskie).
Zdjęcia wzmaka są na: http://www.jo.ucs.pl/yggaz/wzmak1.JPG http://www.jo.ucs.pl/yggaz/wzmak2.JPG
Niestety, w międzyczasie urządzenie przestało działać, za to jakaś część (ECC808?) silnie mikrofonuje. Nie mam na razie czasu go przywrócić to stanu używalności
EDIT: okazuje się że przestał działać nie wzmacniacz tylko kabel od gitary
Moje wytwory nie grzeszą estetyką, ale tu muszę czepić się otworów na przewody w chassis. Należało by zabezpieczyć gumą lub tworzywem jakimś, grube koszulki wcisnąć itp. Ostatecznie chociaż porządnie ogradować otwory. Poza tym jak najbardziej w porządku.
Teslacoil: nie miałem co począć z tymi otworami, w żadnym dostępnym mi sklepie elektronicznym nie mieli o-ringów (kołnierzyków), sam boleję nad tą oczywistą niedoróbką.
Jeśli chodzi o estetykę to może jak zamknę chassis w kabince to będzie się prezentowało nieco bardziej elegancko. Pocieszam się że wnętrzności wzmacniacza i tak wyglądają najlepiej spośród moich dotychczasowych konstrukcji, więc postęp jest. Kierowany wrodzoną ostrożnością oraz instynktem samozachowawczym nie pokazywałem nikomu jak wyglądają poprzednie urządzenia od środka
Chcesz się założyć, że to jeszcze mało? Jak kiedyś zawitasz do mnie to Ci moje pokaże. Warunek jest taki że nie zabierzesz aparatu ani telefonu z aparatem
BTW Kto wie gdzie można nabyć takie gumki do wkładania w ranty otworów? Ich brak trochę mi doskwiera