Witam.
Cóż, wypadałoby sie podzielić wrażeniami z budowy PP na 6C33C

. Otóż na dzień dzisiejszy, uruchomione są doświadczalnie stopień wejściowy - dwie równolegle połaczone 6N9S jak na jednym z pierwszych załączników w temacie - oraz inwerter. I w tym miejscu powiem że zrezygnowałem jednak z inv. samorównoważącego, czemu ?!. Sam nie wiem, może dlatego że jakoś nie mogłem sie przekonać do niego, pomimo iż uważałem go za sensowne rozwiązanie. Przysiadłem wiec do lektury działu "inwertery" na stronie Toma i jak wcześniej może wspomniałem, zdecydowałem sie na inwerter z uziemioną (u mnie umasioną) siatką triody drugiej inwertera. Prawde mówiąc, byłem sceptyczny do tego układu, ale generator + oscyloskop wszystkie wątpliwości rozwiał. Wracając do początku, stopień wejściowy sprawuje sie przyzwoicie, wzmocnienie w okolicach 12.32 - 12.35 (obliczenia w Ecclab), przenosi od 5 Hz do 58 kHz przy spadku -3dB. Jeszcze tylko inwerter wymaga dopracowania, z tego względu że przy prostokącie około 45 - 46 kHz widać już jakieś pasożytnicze oscylacjie na "kantach" prostokąta. Inwerterek pracuje w moim przypadku na 6N8S jak to poradził mi kolega Vault Dweller. W niedługim czasie postaram sie "zgrać" ze sobą te dwa człony celem lepszego dopasowania (obecny stan, szkoda gadać lub pożal sie panie boże

). Sądze że w ten weekend odwiedze "Volumen" celem rozeznania, bądź nabycia (najlepiej to ostatnie) 6N13S, ale stoisko p. Florka szerokim łukiem omine - cena

owej lampki. Sądze że pod koniec września, początek października zamieszcze jakieś malo foto relacje z budowy tego "klamota" jak go dobrotliwie zaczełem nazywać. W załączniku schemat inwerterka na jaki sie ostatecznie zdecydowałem, nie wiem jak Wy sz. kol. Forumowicze, ale ja jestem zadowolony (jak narazie) z jego zachowania

.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.