Co o tym sądzicie

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

OTLamp

Re: jak wyżej

Post autor: OTLamp »

tszczesn pisze: Do OTLampa - to nie takie proste, muszę te radio wydobyć na wierzch, jest na samym spodzie sterty.
No to co nie gadasz? Jedno słowo i tą stertę mogę mocno zmniejszyć :P
tszczesn pisze:
BTW - o jakich aukcja mówisz?
O żadnej konkretnej, tak tylko ogólnie:)
tszczesn pisze: Bo niesttey na ogół tak mam, że o aukcji przypomina mi Allegro, niestety po fakcie.
Oby to było jak najczęściej :twisted: Ale krasnoludy łobuzie przypilnowałeś, więc nawet się do nich nie dobierałem :lol:
pierwszy

Re: jak wyżej

Post autor: pierwszy »

OTLamp pisze:Ale krasnoludy łobuzie przypilnowałeś, więc nawet się do nich nie dobierałem :lol:
No nie Ty jeden sledzilesz los gnomow, ale ja od dluzszego czasu widzac znajomego z triody nie licytuje bez sensu podbijajac cene.
Co innego jak to jest Florek :twisted: i chyba dlatego korzysta ze snajpera.
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Co to: krasnoludy i gnomy?
pierwszy

fugasi pisze:Co to: krasnoludy i gnomy?
Lampy, rzadkie (rodem DDR), na e-bayu Tomek placil straszna kase za nie, a na allegro mial prawie za darmo i bez walki.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

macska pisze:
fugasi pisze:Co to: krasnoludy i gnomy?
Lampy, rzadkie (rodem DDR), na e-bayu Tomek placil straszna kase za nie, a na allegro mial prawie za darmo i bez walki.
Taka dziwna seria lamp z DDRu, serii 1XX i 2XX - np. EF171, EAA171, EA271, UCH174 itp. Miały dziwny 11-to pinowy cokół, z nogami równoodległymi od siebie, kluczem był jeden pin bliżej środka lampa. Cokół który się marnował, bo nie wykorzystywano tej ilości pinów, do tych baniek ładowano zwykłe pojedyńcze ssystemy, a nie np. trzy pentody jak w amerykańskich Compactronach. rzadkie, bo NRDowcy się szybko wycofali z ich produkcji

Co do ceny - nawet bardzo się zdziwiłem, że nikt ich na Allegro nie chce :)

A jak ktoś coś chce w czym ja licytuję to niech krzyczy, nie muszę przecież licytować wszystkiego co mnie interesuje.
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

A do czego potrzebne ci te krasnoludy? W Elektritach ich nie stosowano - budujesz coś ekstrawaganckiego, czy po prostu kolekcjonujesz na półkach dziwolągi?
Awatar użytkownika
gachu13
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: gachu13 »

Chyba raczej do kolekcji, bo nie słyszałem o żadnym radiu zrobionym na nich.
Co do ceny - nawet bardzo się zdziwiłem, że nikt ich na Allegro nie chce :)
A ja z drugiej strony strasznie sie zdziwiłem, kiedy przeczytałem ile musiałeś wyłożyć na e-bay-u żeby takiego gnoma wygrać. Podejrzewam że to przez ich wygląd - mało kto je od novali odróżnia, więc nikt sie nimi nie interesował.
Też miałem na nie chrapkę, ale stwierdziłem że nie będę Ci wchodzić w paradę, tym bardzej że wole starsze typy :)
SQ9KQZ
pierwszy

gachu13 pisze: ...mało kto je od novali odróżnia, więc nikt sie nimi nie interesował.
Wiem na pewno ze jeszcze brys byl zainteresowany tymi lampkami.
Kawa T
500...624 posty
500...624 posty

jak wyzej

Post autor: Kawa T »

Panie Tomku czy jak by był Pan na tym wolumenie i przy okazji mógł mi kupić taką paczkę tych nitów i wysłać mi to bardzo chętnie opłace wszystkie koszty z tym związane. Oczywiście jeżeli nie sprawi to Panu zbyt dużego kłopotu. Z góry dziękuje i pozdrawiam Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

fugasi pisze:A do czego potrzebne ci te krasnoludy? W Elektritach ich nie stosowano - budujesz coś ekstrawaganckiego, czy po prostu kolekcjonujesz na półkach dziwolągi?
Kolekcjonuję. Mam ambicję posiadac całą produkcję lamp odbiorczych.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: jak wyzej

Kawa T pisze:Panie Tomku czy jak by był Pan na tym wolumenie i przy okazji mógł mi kupić taką paczkę tych nitów i wysłać mi to bardzo chętnie opłace wszystkie koszty z tym związane. Oczywiście jeżeli nie sprawi to Panu zbyt dużego kłopotu. Z góry dziękuje i pozdrawiam Tadeusz
Oczywiście, tylko jakie (rurkowe/lite), z jakiego materiału (stal/mosiądz/nikiel), i o jakim rozmiarze (średnica i długosć).
Kawa T
500...624 posty
500...624 posty

jak wyżej

Post autor: Kawa T »

Witam ponownie Panie Tomku chodzi mi o nity rurkowe a nie zrywalne o średnicy 3mm i długości 4 mm oraz średnicy 4 mm i długości 7 mm. jak by były trochę dłuższe to nic nie szkodzi najwyżej skróce. Materiał jak najmiększy, najlepiej byłyby aluminiowe. Pozdrawiam Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !