SKRZYNKA SUPERIOR 36 Z
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
SKRZYNKA SUPERIOR 36 Z
Witam wszystkich. Chciałbym odbudować skrzynkę tego odbiornika a mam tylko przednią ściankę. Niestety wymiary podane na stronie Pana Tomka nie zgadzają się z tym co mogę pomierzyć na mojej ściance, moja jest trochę szersza. Nie wiem także jak wygląda spód, czy jest tam wycięcie. Jeżeli ktoś ma taki odbiornik i mógłby podać dokładne wymiary wewnętrzne i zewnętrzne byłbym wdzięczny. Mile widziane są zdjęcia. Pozdrawiam Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
Kilka zdjęć wrzuciłem kiedyś tu: http://www.trioda.nazwa.pl/trioda/php/f ... 3604#23604
Zmierzyłem wymiary swojego egzemplarza: szerokość - 312mm; wysokość (bez spodnich nóżek) - 333mm; głębokość (bez przednich belek) - 227mm.
Górna i boczne ścianki skrzynki mają grubość ok 10mm, natomiast dolna ścianka ma 5mm. Nie ma w niej żadnych otworów umożliwiających dostęp do elementów pod chassis.
Zmierzyłem wymiary swojego egzemplarza: szerokość - 312mm; wysokość (bez spodnich nóżek) - 333mm; głębokość (bez przednich belek) - 227mm.
Górna i boczne ścianki skrzynki mają grubość ok 10mm, natomiast dolna ścianka ma 5mm. Nie ma w niej żadnych otworów umożliwiających dostęp do elementów pod chassis.
Ostatnio zmieniony ndz, 11 lutego 2007, 00:45 przez OTLamp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 500...624 posty
Temat postu
Witam dzięki za odpowiedż czy te wymiary to wewnętrzne czy zewnętrzne ?
Wiem, że nic nie wiem !
Re: Temat postu
Zewnętrzne.Kawa T pisze:Witam dzięki za odpowiedż czy te wymiary to wewnętrzne czy zewnętrzne ?
-
- 500...624 posty
j.w.
Mam jeszcze jedno pytanie jeżeli możesz zmierzyć luz pomiędzy schassi a skrzynką do boku i od górnej powierzchni schassi do góry obudowy , oczywiście oba wymiary mierzone do ścianek wewnątrz to byłbym uszczęśliwiony i mógłbym zacząć odbudowę pozdrawiam i liczę na odpowiedź Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
Re: j.w.
Ale wynik nie będzie już dokładny. Odległość chassis od bocznych ścianek wynosi około 7-8mm. Odległość górnej powierzchni chassis od górnej scianki wynosi około 268mm.Kawa T pisze:Mam jeszcze jedno pytanie jeżeli możesz zmierzyć luz pomiędzy schassi a skrzynką do boku i od górnej powierzchni schassi do góry obudowy , oczywiście oba wymiary mierzone do ścianek wewnątrz to byłbym uszczęśliwiony i mógłbym zacząć odbudowę pozdrawiam i liczę na odpowiedź Tadeusz
-
- 500...624 posty
Skrzynka superiora czterogałkowiec
Witam ponownie wszystkich. Moja skrzynka nabiera realnych kształtów i mam pytanie jak wygląda bok i góra takiego radia, jak idą słoje forniru i czy jest on dzielony na boku tak jak przednie nakładki czy jest w całości. Drugie pytanie to jakie są wymiary ramki tylnej obudowy, czyli szerokość i grubość oraz z czego jest ta siateczka w tej ramce. Gdyby ktoś mógł wysłąć mi zdjęcia boku i góry byłbym wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich i liczę, że ktoś się odezwie. Tadeusz Kawa
Wiem, że nic nie wiem !
-
- 500...624 posty
SKRZYNKA SUPERIOR 36 Z
Dzięki Panie Tomaszu za zdjęcia mam jeszcze pytanie o wymiary tylnej ramki i jej grubość oraz z czego jest zrobiona ta siateczka. Pozdrawiam Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
-
- 50...74 posty
Też remontuję radia ,ale mam zawsze dylemat gdzie remontować
skrzynki. Znam jeden zaprzyjaźniony warsztat produkcji mebli,ale
tam nie mają czasu na remonty starych skrzynek a robią to
dobrze.Zrobili mi parę skrzynek po znajomości ale gdybym
miał normalnie płacić to nie miało by to sensu.A propo tego
superiora to nie wiem czy odtwarzanie go w warsztacie na Hutniczej jest dobrym pomysłem.
skrzynki. Znam jeden zaprzyjaźniony warsztat produkcji mebli,ale
tam nie mają czasu na remonty starych skrzynek a robią to
dobrze.Zrobili mi parę skrzynek po znajomości ale gdybym
miał normalnie płacić to nie miało by to sensu.A propo tego
superiora to nie wiem czy odtwarzanie go w warsztacie na Hutniczej jest dobrym pomysłem.
-
- 50...74 posty
-
- moderator