powtórka z rozrywki-szukam!
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 6250...9374 posty
-
- 6250...9374 posty
... co stwierdziłem zaocznie.marcin_oizo pisze:(...)Pink Floyd (...)bym wiedział (...)
Szperając w zakamarkach pamięci, na 100% mogę stwierdzić, że chodzi o Minelli (fragment śpiewu "money, money..." a potem zabawny motyw na fortepianie), natomiast od Floydów zaczynały się "notowania walutowe" czy coś podobnego...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 250...374 postów
-
- 6250...9374 posty
-
- 625...1249 postów
Otóż "powtórka" nigdy nie była nadawana w niedzielę. Chodzi o inną kultową audycję "60 minut na godzinę" Jacka Fedorowicza i Marcina Wolskiego.marcin_oizo pisze: Co do "Powtórki z rozrywki" to kultowa audycja! Kojarzę ją już od dawna, leciała zawsze w niedziele z rana jak moi rodzice gotowali rosół... Marcheweczka ciach ciach ciach, pietruszeczka ciach ciach ciach, porek i selerek trach![]()
Pozdrawiam!
-
- 6250...9374 posty
-
- 6250...9374 posty
W latach siedemdziesiątych ,,60 minut na godzinę" było powtarzane w poniedziałek godz.20-21(albo,jeśli pamięć zawodzi 20.10-21.10).Jak nie słuchałem w niedzielę to nagrywałem w poniedziałek na ZK120(trzeba było nastawić zegar ze dwie minuty wcześniej aby lampy się nagrzały,Turandot też).Włączałem zegarem na nixie,potem go rozmontowałem.I się słuchało KOLEGI KIEROWNIKA...ech czasy.
-
- 125...249 postów
Kiedys na swieta Kaczkowski w MiniMaxie prezentowal najnowszy album EL&P "Brain Salad Surgery". Akurat w tym tygodniu wypadalo klasowe zimowisko, wiec zamiast nart zabralem ZK120 i Ewa2. Nastepnego dnia po nagraniu, czesc wiary nie chciala wyjsc ze schroniska na wycieczke, woleli posluchac muzyki. Takie to byly czasy szanowna mlodziezy.
-
- 250...374 postów
wejdz sobie na http://sunsite.icm.edu.pl/pub/music/kabaret/audio/ tam jest około kilkuset plików MP3 z powtórką, nie tylko dla orłów, powrtórka z rozrywki ,fedorowicza, kabaret moralnego ..........kilkaset plików. za darmo ,legalnie
polecam
najlepiej sciągać za pomocą jakiegoś programu do FTP
polecam
najlepiej sciągać za pomocą jakiegoś programu do FTP
-
- 6250...9374 posty
Jak stare dziadki(ale nie ja -1952)wspominają dawne czasy to mam zagadkę.W drugiej połowie (?)lat sześćdziesiątych odbyła się prezentacja programu stereo.Pamiętam ,że dosłownie słyszałem piłeczkę pingpongową odbijającą się od czegoś twardego i ,,biegnącą" od jednego głośnika do drugiego.Nie był potrzebny odb. stereo ale audycja była nadana na falach decymetrowych.Kto pamięta co to było...
Oczywiscie slynne "Money, money, money... boom!" jest z "Kabaretu". Niegdys zaczynala ? Tzn ze juz ta piosenka nie zaczyna Radia Biznes ? ;( Tak dawno nie slyszalem, ale nie wiedzialem. Oprocz tego, najbardziej rozpoznawalne dla mnie sygnaly, jakie slyszalem (i slysze w Jedynce), to:marcin_oizo pisze:Koledzy pozwólcie, że się przykleję do tematu. A może wiecie jak się nazywa piosenka która zaczynała niegdyś poranne "Radio Biznes" na naszej warszawskiej Jdeynce? Śpiewali tam "money, money, money......" Nigdy nie mogłem się dowiedzieć co to za utwór.
Co do "Powtórki z rozrywki" to kultowa audycja! Kojarzę ją już od dawna, leciała zawsze w niedziele z rana jak moi rodzice gotowali rosół... Marcheweczka ciach ciach ciach, pietruszeczka ciach ciach ciach, porek i selerek trach![]()
Pozdrawiam!
- Vivaldi (Cztery Pory)
- "Z kraaju, i ze Swiaata"
- "Byl to codzienny serwis informacyjny rozglosni Radia Watykanskiego." I fortepianik

- "ooooo! Krooonika... oooo! Spoortooowa"

No i oczywiscie najwazniejsza audycja w radiu (mam nadzieje, ze nigdy tego nie zlikwiduja!) :
"Komunikat Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej o stanie wod najwazniejszych rzek kraju.
Stan wody rzeki Wisly ukladal sie w strefie wody sredniej, tylko lokalnie w gornym biegu w strefie wody wysokiej, i wynosil:
- W Karsach - 258, przybylo 38
- W Zawichoscie - 212, przybylo 15.
, etc"

-
- 3125...6249 postów
Nie nie!
Zawsze podawali i miasto i rzekę:
Na Narwi w Ostrołęce: X ubyło/przybyło Y
Na Bugu we Włodawie....
itp.
Dla mnie najbardziej rozpoznawalne sygnały (ale z trójki) to były (i są):
Jethro Tull: "Cheerio" i Led Zeppelin: "Whole lotta love" z mini maxu Piotra Kaczkowskiego
Z jedynki pamiętam głównie Lato z Radiem
Na Bugu we Włodawie....
itp.
Jethro Tull: "Cheerio" i Led Zeppelin: "Whole lotta love" z mini maxu Piotra Kaczkowskiego

Hehejethrotull pisze:Nie nie!
Na Bugu we Włodawie....
itp.
Jethro Tull: "Cheerio" i Led Zeppelin: "Whole lotta love" z mini maxu Piotra KaczkowskiegoZ jedynki pamiętam głównie Lato z Radiem

"Na Narwi w Ostrolece" podaja jak na rzece jest jeden punkt pomiarowy

-
- 6250...9374 posty