Dziwne działanie odnośników

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Dziwne działanie odnośników

Post autor: Piotr »

Jakiś czas temu przesiadłem się na inny sprzęt do przeglądania forum zawieający m.in. przeglądarkę Opera i pojawiła się drobna usterka.
Chodzi o tymczasowe strony pojaiwające się po napisaniu wiadomości, albo oznaczeniu postów jako przeczytane. Otóż niezależnie od tego, co na takiej stronie nacisnę, otwiera mi się strona domyślna, czyli równie dobrze mógłbym nic nie naciskać, tylko poczekać.
Czy to normalny objaw? W IE nie było takiego problemu :roll:
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

"Tymczasowa strona" to ta, która pojawia się tuż po wysłaniu wiadomości z tekstem:

"Twoja wiadomość została zapisana

Kliknij Tutaj aby zobaczyć swoją wiadomość

Kliknij Tutaj aby powrócić na forum
?

Ona jest wyświetlana przez może dwie sekundy pozwalając na kliknięcie 2 linków a w przypadku braku reakcji przenosi nas na koniec wątku do którego została dopisana wypowiedź. Zawsze to tak działało (Opera na Linuksie, IE na oczy w życiu nie widziałem) i nie widzę w tym żadnego problemu, wręcz przeciwnie, oszczędza mi to wysiłku związanego z przesunięciem myszy i kliknięciem.
_
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

Tak, o tą stronę chodzi. Niezależnie od szybkości reakcji skutek był identyczny.

Ale problem niedawno zniknął, więc mniejsza o to :)

ps. Zgadnij o czym sobie właśnie przypomniałem. Podpowiedź - leży zapakowane chyba od miesiąca. Dlaczego się nie przypominasz? ;)