Co zrobić z części Agi
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 75...99 postów
Co zrobić z części Agi
Dzis znalazlem w piwnicy age http://www.fonar.com.pl/audio/katalog/aga.htm ma wszystko ok poza obudowa ( gnijace drewno ) wszystko z tej Agi dizala - lampy i transformatory
, bo tylko to mnie interesuje z tego calego pudła. Wiekszosc czesci jest niesprawna prócz lamp i traf.
Co moge złożyć z tej agi ( jakis wzmacniacz, chociazby sluchawkowy )
prosze o schematy i osylanie do innych tematów .
jakcos mam do sprzedania rózne pierdoly z tego pudla priv zbiku11@o2.pl
mam jeszcze jedno pytanie . Wyjąłem transforamtor zasilania i nie wiem jak dojsc kóry kabelek - jakie napiecie ( sa uciete tak krótko ,ze ledwo dolutowalem dluzsze ) . Strone z uzwojeniem na 220v juz prawie rozpracowalem ( wejscia 1 i 4 , a 0 tez nie weim, ) ale dugiej nie daje rady daje rysunek ( jutro moge dac fotke )
ps kabelki 0,5,6,7 sa ciensze od pozostalych, zreszta kto ma takie trafo na pewno mi pomoze
, bo tylko to mnie interesuje z tego calego pudła. Wiekszosc czesci jest niesprawna prócz lamp i traf.
Co moge złożyć z tej agi ( jakis wzmacniacz, chociazby sluchawkowy )
prosze o schematy i osylanie do innych tematów .
jakcos mam do sprzedania rózne pierdoly z tego pudla priv zbiku11@o2.pl
mam jeszcze jedno pytanie . Wyjąłem transforamtor zasilania i nie wiem jak dojsc kóry kabelek - jakie napiecie ( sa uciete tak krótko ,ze ledwo dolutowalem dluzsze ) . Strone z uzwojeniem na 220v juz prawie rozpracowalem ( wejscia 1 i 4 , a 0 tez nie weim, ) ale dugiej nie daje rady daje rysunek ( jutro moge dac fotke )
ps kabelki 0,5,6,7 sa ciensze od pozostalych, zreszta kto ma takie trafo na pewno mi pomoze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 2500...3124 posty
Zdaje się,że najlepszą odpowiedź dostałeś na elektrodzie.
Tutaj mam nadzieję też wszyscy ci odpowiedzą,ża niszczenie zabytku to
wandalizm.
Z tego co widziałem na elektrodzie to tam wszystko działało.
Tutaj sam sobie zaprzeczasz;
"Dzis znalazlem w piwnicy age http://www.fonar.com.pl/audio/katalog/aga.htm ma wszystko ok poza obudowa ( gnijace drewno ) wszystko z tej Agi dizala - lampy i transformatory
, bo tylko to mnie interesuje z tego calego pudła. Wiekszosc czesci jest niesprawna prócz lamp i traf. "
Najpierw wszystko działa a później jest niesprawne.Ciekawe skąd w takim razie wiesz,że lampy sprawne.
Tutaj mam nadzieję też wszyscy ci odpowiedzą,ża niszczenie zabytku to
wandalizm.
Z tego co widziałem na elektrodzie to tam wszystko działało.
Tutaj sam sobie zaprzeczasz;
"Dzis znalazlem w piwnicy age http://www.fonar.com.pl/audio/katalog/aga.htm ma wszystko ok poza obudowa ( gnijace drewno ) wszystko z tej Agi dizala - lampy i transformatory
, bo tylko to mnie interesuje z tego calego pudła. Wiekszosc czesci jest niesprawna prócz lamp i traf. "
Najpierw wszystko działa a później jest niesprawne.Ciekawe skąd w takim razie wiesz,że lampy sprawne.
-
- 6250...9374 posty
-
- 75...99 postów
-
- 6250...9374 posty
Moje pytanie jest takie: odbudowywałeś już kiedyś jakieś radio? Jeśli nie to będziesz miał naprawdę trudny orzech do zgryzienia. Kiedyś dostałem od kumpla Stolicę i również chciałem ją odbudować. A że to było dawno i na lampach się nic nie znałem to wywaliłemm całą elektronikę i pięknie wkomponowałem tam radio tranzystorowe. Teraz pluję sobie w brodę, jaki ja głupi byłem!
Więc jeśli również będziesz chciał zrobić coś takiego-osobiście odradzam i radzę sprzedać radyjko na przykład mnie 
Pozdrawiam gorąco.

Pozdrawiam gorąco.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 75...99 postów
-
- 6250...9374 posty
-
- 75...99 postów
-
- 6250...9374 posty
-
- 75...99 postów
Dobrze podłącze bo AG miala takie przemyslany przełącznik 220v/120v i wiem co do czego. Lampki to : AZ1, EF22, EF22, ECH21, EBL21, i magiczne oko EM4
http://www.fonar.com.pl/audio/katalog/aga.htm ( ten przelacznik to narysunku 15)
http://www.fonar.com.pl/audio/katalog/aga.htm ( ten przelacznik to narysunku 15)
-
- 75...99 postów
-
- 6250...9374 posty
Facet jak masz omomierz albo multimetr z brzęczykiem to nie pomylisz nóg. Jeśli nawet podłączysz napięcie do uzwojenia 6,3V a drugą nogę do uzwojenia 230V to nic się nie stanie, nic nie będzie działać. Jak masz miernik to (tak jak napisałem wyżej) podłącz napięcie do uzwojenia o największym oporze i wtedy mierz.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU