Nie było (chyba) stoiska Pana Floriana. Ale ponieważ rzadko u niego kupuję nie ma co wylewać łez . Natomiast dostałem nareszcie radzieckie dekatrony OG3 w stoisku wojskowym
Zresztą w tym stoisku była cała moc aterakcji-podstawki noval, triody 6C33C, klistron K-76...
Jednym słowem-dzień udany.
Taa... powierciłem już chassis. Wszystko niby gotowe, ale sama blacha nie za bardzo mi się podoba. Czekam więc, gdyż mam okazję, przy okazji zamówienia większej ilości obudów, zamówić obudowę pod ten analizator, ale profesjoanlnie wykonaną z wytłoczonymi otworami, gięciem i nawet lakierownaiem proszkowym. Wolę jeszcze poczekać te 2 tygodnie i mieć naprawdę profejonalnie złożone urządznie.
Tak łatwo się nie poddam
Co do nixie, to szuam takich podobnych, jak są w galerii (dzisiaj aktualizowana) i chwytam się każdej okazji.
Witam
Tydzień wcześniej na stoisku militarnym było kilka NIXIE ZM566M. Wiem to dokładnie bo sam kupiłem jedną sztukę (tak bez wyraźnej potrzeby). Sprzedający życzył sobie 3zł za sztukę. Lampki były używane ale wizualnie w stanie idealnym (żadnych podejrzanych przebarwień, nóżki czyste i bez nalotu). Wnioskuję stąd, że można je trafić na tym stoisku.
Dzięki za propozycję. Szukam triod 6N30P (dr) i kondesatorów papierowo-olejowych z folią miedzianą (też z kraju techniki kosmicznej). Te ostatnie ktoś sprzedawał na allegro po 10zł/szt - 4uF/160V i 1uF/600V . Niestey już nie ma:(
Wiesz co... swego czasu takie dla zabawy malowałem na czarno , bo mi sie nudziło . Miałem ich pełno. Wydałem wszystkie znajomym. Myślę jednak, że coś jeszcze się uchowało. Jutro je odkopię i obfotografuję. Podaj maila.
Kto jest w Łodzi ten może co sobotę wpaść na ŁKS- tam jest jeden "lampiarz", ma szkła dużo (w tym pudełkowane NOSy) i podstawki też, jeszcze przekaźniki, kondziory, trafa... po prostu raj.