ABBA pisze:
Jest ktos w promieniu 200 km od 3miasta kto mogl by mi pomoc osobiscie ? ja jestem w stanie przyjechac ze wszystkim ( bo mnie w szkole scigaja ze to jeszcze nie dziala )
Jestem nawet w samym Trójmieście.
Trochę mam wewnętrzne opory przed wyręczaniem belfra, który nadzielił Ci taką pracę i zostawił bez pomocy.. Taki wredny typ?
Chcialem bardzo podziekowac uzytkownikowi Jasiu za pomoc w odnalezieiu bledow, uruchomieniu wzmacniacza i poswiecenie mi tyle czasu... DZIEKUJE
Uklad dziala " pieknie" ale jeszcze musze cos pokombinowac z masa bo jak jest podlaczony do czegos i gra to slychac buczenie jednak ono znika gdy dotkne reka obudowy.
Teraz pozostaje zbudowac drugi kanal i wszystko wykonczyc
heh wkoncu po wielu trudach udalo sie skonczyc lampowe cudenko. gra naprawde fajnie ale jeszcze mozna to poprawic i tak zrobie, kiedys...
oto co stworzylem...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tym niemniej ja osobiście robiłbym wzmacniacze w obudowach zamkniętych, oczywiście z otworem w przednim panelu przez który widać wsje lampy A ostatnio jak dostałem tę skrzynię od miernika mocy wyjściowej to będzie się nadawać jak złoto do wzmacniacza na 6P45S. Tylko trzeba wymienić przedni panel i założyć chassis. Trafa sieciowe będą pochodzić od Rubina (w ilości sztuk 2) a głośnikowe to chyba będą TS120/... na rdzeniach zwijanych, do aplikacji przy niskim napięciu anodowym i dużym prądzie będą się nadawały całkiem całkiem.
ABBA pisze:heh wkoncu po wielu trudach udalo sie skonczyc lampowe cudenko. gra naprawde fajnie ale jeszcze mozna to poprawic i tak zrobie, kiedys...
oto co stworzylem...
Wygląda rzeczywiście pięknie. Rozumiem, że będziesz go miał w domu, nie musi zostać w szkole?
oczywiscie ze zostaje u mie w domku
Ksiazeczke odbiore po maturze, jeszcze dokladine ustalimy termin kiedy. Hehe nauczycielom oczy wyszly z orbitek jak zobaczyli co zrobilem, teraz bedzie trzeba to obronic...
Postautor: ZoltAn »
ABBA pisze:dzisiaj mialem obrone pracy i obronilem na 6
No, to dorzucam Ci także swoje 4,5 (ergo: moją prawicę z dysfunkcją palca ... właśnie tego "od fakju")...
Oczywiście mam na myśli uścisk dłoni a nie ów gest
Baaardzo łaaadne... - eee, Braciaszku, a może Ty byś tak rzeczywiście pomyślał o klepaniu takich pudełeczek??? Bo sądzą c z jednego postu to manu propria jest ta skrzynka wykonana
Nie jeden audioman wskoczyłby ze swoimi bebechami w taką sympatyczna skrzynkę
To kolejna "nisza ekologiczna", która aż prosi się o zapełnienie!
Pzdr. ZoltAn
Ostatnio zmieniony pn, 1 listopada 2004, 16:46 przez ZoltAn, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
siatki 2 i 7 ecc83 powinny być podłączone do masy lub katody
w jaki sposb chcesz uzyskać 60 W mając rezystory w katodach el34 a co z minusem na siatkach
coś kolego fantazja cię poniosła
pomyśl nad tym układem albo prześledż rozwiązania gotowych wzmacniaczy i troszkę nauki należało by poćwiczyć
dipol, cos ty taki nerwus i wscipska bestia? zauwazylem ze na wszystkie wpisy odpowiadasz hurtem, ale bez zastanowienia chyba i tylko zeby cos tu pobazgrolic. daj sobie spokoj, pobiegaj sobie albo... i sie uspokoisz chlopcze! nie tedy droga by pouczac kazdego i papalc bez ladu i skladu nie wiedzac chyba nawet o co chodzi. Twoje odpowiedzi wygladaja jakby dotyczyly zupelnie innych pytan niz w danym watku. No. Tyle co chcialem napisac.
ZoltAn : takie skrzyneczki moglbym robic tylko ze ciezko znalesc kupca. chyba ze masz kogos
moge zrobic praktycznie wszystko co ktos sobie wymysli drewna u mnie dostatek dlugo suszonego wiec wyglada to naprawde elegancko ( zdjecie nie oddaje tego co jest w rzeczywistosci)
Dipol: schemat ktory podalem nie bardzo dzialal i do tego doszedlem. teraz uklad jest praktycznie calkowicie przebudowany. 60W podane bylo na schemacie i wiem ze tyle sie nie uzyska.