To znaczy? Czy ta twórczość będzie gdzieś publikowana? Mam ptyanie co sadzisz o stabilizacji napięcia zasilania wzmaka mam stabilizatory na 2A 4szt. można by połączyć dwa równolegle.
Nie ma sensu stosować stabilizatorów. Przecież układ wzmacniacza pracuje w klasie A, więc rezystancja zasilacza dla składowej stałej nie ma znaczenia. Jeżeli dławik między kondensatorami nie wystarczy możesz dodać ogniwo RC z rezystorem o wartości rzędu 1R/5W, albo następne ogniwo LC, ewentualnie nawinąć większy dławik, który oprócz indukcyjności ma również rezystancję.
Zasilam układ z toroida, napięcie filtorwane dławik taki jak miał być w sumi jst 10000uF filtru i coś jest nie tak w głśnikach słychać buczenie którego nie było przy stabilizowanym napięciu nie wiem z czego to wynika.
Musze pokombinować. Gdzie dostałeś takie ładne kondki po 10mF?
Jeszcze kwestia lampowe. Mam zamiar zrobić taki "myk" E88CC jako WK i wtórni na ECC82 czy to bedzie dobre rozwiązanie? Czy moze wystarczy samo WK?
------- Now Playing: Depeche Mode - Macro
"Ide" po schemat U mnie w sklepie max. pojemność to 2mF Musze w sieci poszukać jakiegoś sklepu który ma w ofercie takie kondy albo troche mniejsze A co z tą częścią lampową?
ECC82 do sterowania tranzystora nadaje się gorzej, niż ECC88, więc pomysł raczej nie ma sensu.
Jeżeli ECC88, to jeden stopień, ewentualnie SRPP. A jeżeli dwa, to ECC83 + coś mocnego, np. 6N6P.