To że nie sš odwrócone to w niczym nie przeszkadza. Heh, poskanowałe i jeszcze przepraszasz że nie w PDFie?:) Gdzie można pobrać?szalony pisze:
Ksiazka zostala zeskanowana, niestety przed spakowaniem zapomnialem obrocic obrazki, co jestem zmuszony uczynic terazSkany sa w formacie jpg. (Wybaczcie, jak ktos sie zajmuje DTP to moze przerobi na pdf/djvu ?) Jest to niestety publikacja wagi ciezkiej - 25,78MB mimo niewielkiej objetosci ksiazki
Warto ?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 375...499 postów
Pionier U2
Zapodam Ci na mail, jesli wytrzyma Twoja skrzynka
Na www chwilowo nie mam jak wrzucic, bo robilem od nowa linuxa i nie mam apacza.
Strawisz archiwum w formacie .tar.bz2 ? (WinRAR otwiera)
I... Zna ktos jakis program do "masowej" obrobki zdjec ? Perspektywa obracania po kolei w GIMP-ie jest niezbyt zachecajaca
Programami "automatycznymi" sie nie da, bo skaner nie zapisuje tagu EXIF. Trza wszystkie "kopnac" o 90 w prawo...
PS. Mam nadzieje, ze publikacja znajdzie przychylnosc GSMOK-a, i zostanie umieszczona gdzies "oficjalnie"

Strawisz archiwum w formacie .tar.bz2 ? (WinRAR otwiera)

I... Zna ktos jakis program do "masowej" obrobki zdjec ? Perspektywa obracania po kolei w GIMP-ie jest niezbyt zachecajaca

PS. Mam nadzieje, ze publikacja znajdzie przychylnosc GSMOK-a, i zostanie umieszczona gdzies "oficjalnie"

-
- 375...499 postów
-
- moderator
ImageMagick. Idealny do przetwarzania wsadowego grafiki, ma mnóstwo możliwości, jak znasz Perla to możesz skorzystać z biblioteki PerlMagick która jest Perlowym interfejsem do ImageMagicka.szalony pisze: I... Zna ktos jakis program do "masowej" obrobki zdjec ? Perspektywa obracania po kolei w GIMP-ie jest niezbyt zachecajaca :roll: Programami "automatycznymi" sie nie da, bo skaner nie zapisuje tagu EXIF. Trza wszystkie "kopnac" o 90 w prawo...
-
- 375...499 postów
-
- 3125...6249 postów
-
- 6250...9374 posty
Skoro tak to ja też poproszę tą ciekawą książeczkę
marcin_oizo@interia.pl lub marcin_oizo@wp.pl Zależy gdzie wejdzie...

marcin_oizo@interia.pl lub marcin_oizo@wp.pl Zależy gdzie wejdzie...
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 125...249 postów
Niestety, ze wzgledu na ograniczona wydajnosc lacza w zakresie wysylania (neozdrada) nie gwarantuje, ze wszyscy otrzymaja przesylke, ale zrobie co w mojej mocy.. Jesli ktos nie dostanie, prosze zwrocic sie do tych ktorym juz wyslalem - taki lancuszek 
EDIT: KSIAZKA NIE JEST JESZCZE OBROCONA
Najwyzej sobie postawicie monitor na boku
Obroce na jutro, bo leb mi dzis wysiada.

EDIT: KSIAZKA NIE JEST JESZCZE OBROCONA

-
- 375...499 postów
-
- 6250...9374 posty