nic nie poradzę...Boguś pisze:eS szkoda tylko ze z błędami jest ten katalog
zamienniki tranzystorów
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
eS
- 625...1249 postów

-
maszrum
- 25...49 postów

Mogę kogoś obdarować ładnymi garściami tranzystorów
Warunek, mieszka w Wa-wie albo Toruniu, bądz gdzieś pomiedzy. Mam tego sporo po dziadku. niestety nie wiem co to za typy <bez oznaczeń>, ale zapewne jakieś TG3 do TG5 i TG50(55).
Piszcie na priv.
Piszcie na priv.
Ostatnio zmieniony czw, 17 sierpnia 2006, 22:11 przez maszrum, łącznie zmieniany 1 raz.
-
futrzaczek2
- 625...1249 postów

-
maszrum
- 25...49 postów

Lampy mam, ale nie zamierzam ich się pozbywać wszystkich... Na zbyciu są :
2xPCL86
2xUY1N oktal
1xUY1N o cokole którego nazwy nie pamietam (z jednej strony 3, z drugiej 5 nóżek)
2xEL84 z dobrego rocznika
('59)
pozatym cały karton lamp telewizyjnych i chyba "szarotkowych"
wymiana najchętniej na trafo do SE na EL84 lub 6P3S, do PP na tychże lampach lub ruskie odpowiedniki ECC83 i EL84, oczywiscie w przypadku traf za stosowną dopłatą/odpowiednio dużą iloscią lamp
2xPCL86
2xUY1N oktal
1xUY1N o cokole którego nazwy nie pamietam (z jednej strony 3, z drugiej 5 nóżek)
2xEL84 z dobrego rocznika
wymiana najchętniej na trafo do SE na EL84 lub 6P3S, do PP na tychże lampach lub ruskie odpowiedniki ECC83 i EL84, oczywiscie w przypadku traf za stosowną dopłatą/odpowiednio dużą iloscią lamp
-
OTLamp
Ja miałem raczej na myśli takie w wieku dziadka lub niewiele młodsze:)maszrum pisze:Lampy mam, ale nie zamierzam ich się pozbywać wszystkich... Na zbyciu są :
2xPCL86
2xUY1N oktal
2xEL84 z dobrego rocznika('59)
To zdaje się cokół lamp stalowych, zwany też niemieckim oktalem. Ta UY1N to pewnie przerobiona, albo UY11.maszrum pisze: 1xUY1N o cokole którego nazwy nie pamietam (z jednej strony 3, z drugiej 5 nóżek)
-
maszrum
- 25...49 postów

Młody jestm, to i dziadek jeszcze żyje (chwała Bogu) 
Niee.. niestety nie mam żadnych prawdziwych okazów (a nawet gdybym miał, raczej bym się z nimi nie rozstawał).
Najstarsze co mam to VCL 11 i VY2, z następlowanymi wronami III rzeszy, z innych ładnych lampek- EL11 ale to raczej zostaje u mnie
nie ma na tym UYcośtam napisów, uznałem, że to UY1N bo struktura w środku jest identyczna, ale głowy nie dam. Bańka jest fajna, "profilowana".
A, mam jeszcze coś z 8x EBL21
No stoją też na działce telewizorki- coś z 5? z tego ze 4 wyszły spod lutownic dziadka. Niestety, zabytki to to nie są- najstarszy pewnie jakieś '60. Ostatnio rozebralem jeden ( stał "na strychu i nie przeżył spotkania ze szczurami- lubią papier z transformatorów i MIFLEX'ów, i robią gniazda pod chassis o_O)
Niee.. niestety nie mam żadnych prawdziwych okazów (a nawet gdybym miał, raczej bym się z nimi nie rozstawał).
Najstarsze co mam to VCL 11 i VY2, z następlowanymi wronami III rzeszy, z innych ładnych lampek- EL11 ale to raczej zostaje u mnie
nie ma na tym UYcośtam napisów, uznałem, że to UY1N bo struktura w środku jest identyczna, ale głowy nie dam. Bańka jest fajna, "profilowana".
A, mam jeszcze coś z 8x EBL21
No stoją też na działce telewizorki- coś z 5? z tego ze 4 wyszły spod lutownic dziadka. Niestety, zabytki to to nie są- najstarszy pewnie jakieś '60. Ostatnio rozebralem jeden ( stał "na strychu i nie przeżył spotkania ze szczurami- lubią papier z transformatorów i MIFLEX'ów, i robią gniazda pod chassis o_O)
Ostatnio zmieniony czw, 17 sierpnia 2006, 22:34 przez maszrum, łącznie zmieniany 1 raz.
-
OTLamp
-
futrzaczek2
- 625...1249 postów

-
maszrum
- 25...49 postów

Jak będę wiedział, co tam jest, to napiszę. Cudów się nie spodziewaj- jakieś EM84, masę ECC8x, kilka EF86, coś z 8 sztuk EL84 i te 2 PCL86 już wyszabrowałem 
Co tam jest więcej, nie pamiętam. Napewno są kolejne UY1N, masa różnych P... cośtam, jest jakaś PL36 (ech, że też dziadek EL34 nie miał...) i tym podobnych. No i chyba "szarotkowce"- pamiętam jakieś 1T cośtam itp.
Jakby co to piszcie SMSy na nr. 697592674. W sobotę jadę na działkę to zobaczę co tam mam.
Trafo do EL84, ale mam nadzieję większe niż TG2,5-1-666? (takie mam, ale jest troche za małe AFAIK)
Co tam jest więcej, nie pamiętam. Napewno są kolejne UY1N, masa różnych P... cośtam, jest jakaś PL36 (ech, że też dziadek EL34 nie miał...) i tym podobnych. No i chyba "szarotkowce"- pamiętam jakieś 1T cośtam itp.
Jakby co to piszcie SMSy na nr. 697592674. W sobotę jadę na działkę to zobaczę co tam mam.
Trafo do EL84, ale mam nadzieję większe niż TG2,5-1-666? (takie mam, ale jest troche za małe AFAIK)
-
futrzaczek2
- 625...1249 postów

Najepiej to by mi było na kasę wymienić - to trafo ma wartość sentymentalną, ale możemy się dogadaćmaszrum pisze:Jak będę wiedział, co tam jest, to napiszę. Cudów się nie spodziewaj- jakieś EM84, masę ECC8x, kilka EF86, coś z 8 sztuk EL84 i te 2 PCL86 już wyszabrowałem
EM84 - nowalowe magiczne oczka, tak? Chętnie
EL84 - zawsze przydatne
ECC8x - to mnie najbardziej interesi
EF86 - nie pogardzę tak, jak PCL86.
Szukam lamp nowalowych, więc zwłoki starego TV mnie zadowalają
Trafo jest z radia "Tatry" - na Fonarze jest schemat
Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 
-
maszrum
- 25...49 postów

Poza 2xEL84 i 2xPCL86 to te lampki mają u mnie zostać...
Kasa mnie specjalnie nie urządza - za dużo za to nie dostanę, a poza tym lampki na kasę -> mam parę E88CC (Telefunkena) dla audio zboczeńców, inne lampki wolę wymieniać..
EDIT:
znalazłem też parę OC71, jakieś AFxx, takie tam.
EDIT2:
Jeśli jakiś mod mógłby, to proszę aby przenieść tą część topiku do działu "Wymiana" - O/T się zrobił wielki..
Kasa mnie specjalnie nie urządza - za dużo za to nie dostanę, a poza tym lampki na kasę -> mam parę E88CC (Telefunkena) dla audio zboczeńców, inne lampki wolę wymieniać..
EDIT:
znalazłem też parę OC71, jakieś AFxx, takie tam.
EDIT2:
Jeśli jakiś mod mógłby, to proszę aby przenieść tą część topiku do działu "Wymiana" - O/T się zrobił wielki..
-
futrzaczek2
- 625...1249 postów

-
maszrum
- 25...49 postów

-
MichałKob
- 250...374 postów

EL84
Prosto z mostu: Jeżeli ktoś nie jest zdecydowany to ja jestem bardzo zdecydowany na 2x El84, również chętnie bym się zaopiekował paroma ECC8x. Powiedz tylko czy są bardzo "zajechane"?