Wolumen 13.08.2006
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 250...374 postów
Wolumen 13.08.2006
Buraków duzo, myślałem,że w tygodniu sprzedają warzywa a tu widze,że i w niedziele buraki mozna znaleść, na przykład szukających glośników 300-500W do samochodu firm dziwnych....jak moze głośnik do samochodu wielkości kurczaka z tesco mieć moc 500W nie wiem ale widać teraz jest technologia na to pozwalająca. Niejaki F szalał dziś, nie wiem czy od słońca ale kupował wszystko co się dało z lamp. Przy mnie ogołocił wojskowego z kilku siat lamp.
-
- 3125...6249 postów
Witam
Też byłem dzisiaj na Wolumenie. Na stoisku "wojskowym" kupiłem płytkę z jakiegoś urządzenia firmy Hewlett Packard. Wziąłem ją bo może służyć na wzór projektowania płytek do układów lampowych. Wykonanie perfekcyjne w każdym calu, rezystory masowe Bradleya, potencjometry montażowe ceramiczne grubowarstwowe itp. Ścieżki "gięte" a nie "łamane", pokryte w taki sposób, że po wielu latach błyszczą jakby były cynowane wczoraj. Załączam fotki
Też byłem dzisiaj na Wolumenie. Na stoisku "wojskowym" kupiłem płytkę z jakiegoś urządzenia firmy Hewlett Packard. Wziąłem ją bo może służyć na wzór projektowania płytek do układów lampowych. Wykonanie perfekcyjne w każdym calu, rezystory masowe Bradleya, potencjometry montażowe ceramiczne grubowarstwowe itp. Ścieżki "gięte" a nie "łamane", pokryte w taki sposób, że po wielu latach błyszczą jakby były cynowane wczoraj. Załączam fotki

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 250...374 postów
-
- 375...499 postów
Ja sobie 6 sierpnia pognałem z Radomia specjalnie na Wolumen do Warszawy i powiem szczeże, że się rozczarowałem. Jedna budka, dziadek miał lampy. Podałem mu liste, to się zaczął przekopywać przez te lampy jakby niewiadomo ile tego miał a w koncu okazało sie że z kilkunastu, które mu podałem tylko 4 znalazł
Trafa głośnikowego też nigdzie trafić nie mogłem. Myślałem że będzie w czym powybierać a tam byle czego nie było
Tak więc kupiłem te 4 lampki w cenie 5zł/sztuka a ojciec kupił dwa głosniki GDN20/80 do kolumn Unitry które mamy. I jedyne co, to zapłacił za nie po 70zł, podczas gdy ich 40watowa wersja w Radomu kosztuje 80zł 

-
- moderator
-
- 500...624 posty
Niestety to prawda! Miałem ten przypadek gdy do swoich MildTonów Kupiłem GDN 25/40 Sprzedawca twierdził ze to identyko to co GDN25/60 które tam siedzą od nowości i jak się później okazało to grało to dużo gorzej niż z regenerowanymi przezmnie 25/60. Do tej pory słycham na codzień tych kolumn z tymi właśnie regenerkami i Fonic-ą PW9014

ElGit Let there be rock...
-
- 375...499 postów
Fakt, że inaczej grają, ale i tak jest lepiej, bo jeden z tych które były miał porwany górny resor, poza tym ja mam wzmacniacz unitra pw-9010 a on ma 2x35W więc kolumny troche nie dawały rady przy głośniejszym słuchaniu. Troszke pracy nad tymi kolumnami trzeba. Trzeba dołożyc jakieś głośmniki średniotonowe, bo orginalnie one były dwudrożne i brakuje im środka, ale to kiedyś się tym zajmę, jak będę miał więcej pieniędzy oraż zainteresuję się tematem i zdobędę wiedzę
no dobra dość offtopowania 

-
- 625...1249 postów
Też byłem na Wolumenie
I to po raz pierwszy w życiu 
Zgarnąłem 5 nixie Z560M po 2 złocisze i 4 podstawki po 3 złocisze
Do tego EZ80, D(pionowa kreska, chyba zatarte F)86 produkcji PHILIPS'a(lampeczka jak pół papierosa, pięć drucików, potrzebne to komu
), PCL86 NOS, PCC84, PCC88. I to tyle z lampowych przydasiów - za resztę bym dostał banana.
Ps. Myślałem, że tam jest mniej komórkowców

Zgarnąłem 5 nixie Z560M po 2 złocisze i 4 podstawki po 3 złocisze

Do tego EZ80, D(pionowa kreska, chyba zatarte F)86 produkcji PHILIPS'a(lampeczka jak pół papierosa, pięć drucików, potrzebne to komu

Ps. Myślałem, że tam jest mniej komórkowców

Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 

-
- 625...1249 postów
-
- 375...499 postów
Witam. Dziś po raz drugi byłem na wolumenie. Pogoda była lepsza niż poprzednim razem i było więcej sprzedawców. Mimo to mało było interesujących rzeczy. Ale muszę się pochwalić, że rozmawiałem z panem Florianem
No bo w sumie być na Wolumenie i nie zobaczyć Florka, to tak jak być w Zakopanem i nie zjeść oscypka
no więc za "komplet wygrzanych i sprawdzonych lamp do gitarowca"(EL34) zaśpiewał sobie 230zł
Ja pytałem o dwie ale nie wiem juz sam za ile on tą cenę powiedział, bo za 4 to jeszcze możliwa. Za taki sam komplet 6P3S-E zawołał 130zł. A najbardziej rozbawiła mnie teoria o lampach 6n2p. Otóż poprosiłem aby podał cenę 6N2P-EV. Od razu skomentował że takiej lampy nie ma tylko jest 6N2P-EW. Mówię że wszystko jedno, że chodzi o militarną wersją, to zkwitował że to nie prawda że one są militarne, żę gdzieś usłyszałem bzdurę i powtarzam teraz a ta lampa to wersja "muzyczna"
Ileż to ciekawych rzeczy sie można dowiedzieć

-
- 2500...3124 posty
-
- 375...499 postów