Kineskop jest OK. Na pewno lepszy od LCD. Wolałbym mieć w domu TV z kineskopem niż LCD. Ponadto słyszałem o tak płaskim TV z kineskopem. Faktycznie miał te 30cm grubości. Jednak tam szyjka kineskopu była... skośna. Jak oni to zrobili to nie wiem.
maciej_333 pisze:Kineskop jest OK. Na pewno lepszy od LCD. Wolałbym mieć w domu TV z kineskopem niż LCD. Ponadto słyszałem o tak płaskim TV z kineskopem. Faktycznie miał te 30cm grubości. Jednak tam szyjka kineskopu była... skośna. Jak oni to zrobili to nie wiem.
Wsadzili mądrą elektronikę do odchylania - tam przebiegi odchylania są naprawdę ciekawe.
Głębokość TV ,DAEWO, 29 cali, który stoi w sklepie to 37,5 cm.
Niewiele droższy od "klasycznego". Waga niestety zbliżona do "klasycznego".
Pozdrawiam
Krzysztof
tszczesn - jescze był kineskopy z tzw indeksowaniem polozenia plamki. Dzialo elekttonowe bylo umieszczone rownolegle do ekranu. Byly na pewno kineskoy czarnobiale - byly fajne przenosne bateryjne telewizorki Sony - druga polowa lat 80-tych, a pisano wtedy o podobnym ale juz kolorowym kineskopie z indeksowaniem.
Z tego co zuważyłem, to działo nie jest centralnie na środku, lecz niżej i pod kątem. Jeśli dobrz widziałem przez szczelinki obudowy.
Jeśli tak to karkołomne układy odchylania.
Pozdrawiam
Krzysztof